Yayın Tarihi:12 01 2012 01:59(2736)

0111_karaca2.JPG

Yaralı karacayı göl devriyesi kurtardı

Canını kurtarmak için Baraj gölüne atlayan yaralı karacayı Baraj gölünde arama ve kurtarma çalışmaları yapan Göl Devriyesi kurtardı. Karaca üzerinde saçma izleri görüldü.

Boyabat Elektrik Şirketinde arama-kurtarma hizmeti veren ADY personeli Yıldırım Seçmen, Cenk Metinkaya, Mehmet Ali Çelik ve Nedim Koç baraj gölünde botla devriye gezerken dişi karacayı gördüler. Aşağı Darıçayı köyü tarafına geçmeye çalışan karacayı bota alarak kurtardılar. Kurutarak tedavisi için Boyabat’a getirdiler.

Veteriner Kliniğinde yapılan muayenede saçma izleri ve sol ön ayak bileğinde kırık görüldü. Gerekli tedavisi yapıldı ve kırık ayağı alçıya alındı.

Bu çalışmaları Boyabat Kaymakamı Ünal Çakıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Ermiş de ilgi ile izlediler. Başkan Ermiş Karaca’nın bakım ve barındırılması için ilgililere talimat verdi.  Bu gece Belediye tarafından korumaya alınan karaca yarın Sinop’a götürülecek.

Karaca’nın muayene ve tedavisini yapan Veteriner Hekim Ahmet Küçükbaş, karacanın büyük bir olasılıkla gebe olduğunu, avcılardan kaçarken sol ön ayak bileğini kırdığını canını kurtarmak için baraj gölüne atladığını söyledi.

0111_karaca1.JPG0111_karaca3.JPG0111_karaca4.JPG0111_karaca5.JPG0111_karaca6.JPG0111_karaca2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: resul göktürk 18 01 2012 06:57
öldürmeyen allah(c.c.)öldürmüyor. ady ltd.şti.personelini kutluyorum.bu güzel ve kutsal karaca'nın kurtarılışını heyecanla izledim. bu karaca'ya zulum eden avcı'yı kınıyorum.boyabat gazetesini tebrik ediyorum.ilgililerin gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyorum. günüzdeki haysiyetli bir davranışa şahit olduk.ady büyük bir sevap kazandı. ne mutlu bu güzel personele. ödüllendirilsinler. boyabat hes yöneticilerinide bu dveriye hizmeti vermelerinden dolayı alkışlıyorum.
selam ve sevgilerimle.

7. Yorum: selim 13 01 2012 05:10
karaca ülkemizde koruma altına alınmış ve avlanması özel izine tabi olan ve kaçak avlanması halinde 25 bin tl para cezası uygulanan bir hayvandır.
kaçak olarak bu işi yapanlara avcı denmez. çapulcu denir.!!! bravo ady ekibi. teşekkürler boyabat elektrik.

6. Yorum: sessiz 12 01 2012 23:32
savunmasız bi hayvanı av eğlencesi diye vurmak insanlıksa bişey demeye lüzum yok,bunlara izin verip bide göğsünüzü gere gere fotoğraf çektiriyosunuz yazık!!!

5. Yorum: bakış 12 01 2012 21:16
evet 3.yorumcunun anlattığı doğru.su ortamı değişince hareketlenen balıkları hunharca katlediyorlar.

4. Yorum: ne yazıkki 12 01 2012 17:48
boyabat barajı açılalı bi sandalda iki kişi nerden geldikleri belli değil her gün barajda onlarca kilo balık tutup katliam yapıyorlar kimsenin bişey dediği yok merak eden gidip görebilir onları her gün oradalar barajın yeri suyu herşeyi babalarının malıymış gibi kimseyi bile umursamıyorlar.

3. Yorum: başer 12 01 2012 17:10
zaten kısıtlı olan boyabat coğrafyasındaki yaban hayatı, eli tüfekli iki ayaklı yaratıklar yüzünden iyice fakirleştiriyoruz. zevk için, et için bir yaban hayvanını öldürmek, ancak evrimini tamamlayamamış bu yabanilerden beklenir.

2. Yorum: süleyman demir 12 01 2012 10:28
özellikle kış şartlarının yoğun olduğu bu günlerde insafsız ve acımasızların sadece bağırsaklarını doldurmak için fırsattan istifade ederek bu güzel hayvanlara karşı canavarlıklarını durdurmak için yasa dışı avlanmayı durdurmak için halkımızı daha duyarlı devlet yetkililerinide daha hashas olmaya davet ediyorum.devletin görevlilerinin orman milli parkların ve jandarmanın her yere yetişmesi mümkün değildir.burda asıl görev insanlarmıza düşmektedir.iki lokma et uğruna bu canavarlığı vahşeti yapan kaçak avcılara hatta onlara avcıda denmez lütfen hiç çekinmeden üzerimize düşeni yapalım.ayrıca hashasiyetlerinden doları boyabat elektrik görevlilerine teşekkür ediyorum.yasadışı avlananlar bilsinki bu kurtarma ekibi artık o bölgede kaçak avada engel olacaktır.

1. Yorum: evet 12 01 2012 04:00
öncelikle doğa severlikleri ve çalışmaları için göl devriyesindeki kardeşlerimizi kutluyorum. av sezonu açılışını sitenizde günlerce yayınlayarak bu görüntülere prim veren sizleride esefle kınıyor bu zavallı karacayı vuran insanlıktan uzak yaratıkları allaha havale ediyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

309354


Tasarım:DtGaNi