Yayın Tarihi:30 06 2017 18:03(517)

CHP’li Karadeniz'den Kabotaj Bayramı Mesajı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutladı. Karadeniz kutlama mesajında, Türkiye'de kurtuluş mücadelesinin ardından kapitülasyonların kaldırıldığını, denizlerde ve limanlarda yabancı gemilere ayrıcalığa son verilerek 1 Temmuz 1926'da da kabotaj hakkının Türk gemilerine verildiğini anımsattı.

“Kabotaj bayramı ülkemizin büyük bir parçası olan denizlerimizdeki bağımsızlığımızın simgesidir” diyen CHP’li Karadeniz, şunları ifade etti:

"Kabotaj bayramı, ulusal kurtuluş ve bağımsızlık savaşımızın denizdeki zaferidir. Türk denizcisinin en büyük bayramıdır. Kabotaj Kanunu ile vatandaşlarımız kendi deniz ve limanlarımızda yük ve yolcu taşıma hakkını elde etmiş, böylelikle Kabotaj Kanunu denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır.

Güzel Sinop’umuz bir deniz şehridir ve halkımızın denize olan ilgisi, bağı ve sevgisi büyüktür. Sinopumuzun denizcilik alanındaki iddiasını güçlü bir şekilde sürdürmesi halkımızın bu sevgisi ve bağlılığı ile daha da güçlenmektedir.

Bu özel günde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

329761


Tasarım:DtGaNi