Yayın Tarihi:15 07 2017 05:32(600)

100 Bin Hatmi Şerifin Duası Yapıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarına hiçe sayarak Şahadet mertebesine erişen Şehitlerimiz için okunan 100 bin Hatmi Şerifin duası yapıldı.

Sinop Alaaddin Camiinde düzenlenen hatim duası programa Sinop Valisi Hasan İpek, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Vali Yardımcısı Savaş Ünlü, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Vali Yardımcısı Adem Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Şehit ve Gazi aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İl müftülüğü ilahi  korosunun okumuş olduğu ilahiler ile yürekleri coşturdu. Akabinde Cemaate konuşan  İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları belirtti. “15 Temmuz 2016 tarihinde vatan hainlerinin ülkemizi ele geçirmek istemişler fakat, halkımızın şahadet aşkı , vatan sevdası buna müsaade etmemiştir. Hainlerin emellerine ulaşamamaları için tüm halkımız canlarını hiçe sayarak tankların, silahların önlerine kendilerini siper etmişler ve hainlere fırsat vermemişlerdir. Bu darbe girişiminde milletimiz bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Demokrasi ve milli iradeyi yok etmek amacıyla gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine aziz milletimiz siyasi görüş ve düşüncesi bir yana bırakarak Tek Devlet, Tek Vatan,Tek Millet, Tek Bayrak sloganıyla demokrasisine ve milli birliğine sahip çıkmıştır.

Bu esnada sivil, asker ve polis 250 vatandaşımız şahadet mertebesine ulaşarak şehit olmuşlardır. 2196 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bizler dinimiz uğruna, vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. İşte görevlilerimiz ile cemaatimiz ile birlikte okunan 100 bin Hatmi Şerifin Duası için buraya toplandık. Cenab-ı Hak Şehitlerimize rahmetiyle muamele buyursun. Bizlere bırakmış olduğu emanetlere hakkıyla sahip çıkmayı nasip eylesin Gazilerimize de acil şifalar ihsan eyleyip sağlık sıhhat içerisinde uzun ömürler ihsan eylesin” dedi.

Sinop İl müftüsü Ali Hayri Çelik akabinde okunan 100 bin Hatmi Şerifin duasını yaparak program sona erdi.

Cuma Namazı çıkışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sinop İl Müdürlüğü tarafından programa katılanlara tatlı ikram edildi.

Haber: Ahmet Ermiş

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: aslan 17 07 2017 17:10
* 40 yildan beri guneydogu'da onbinlerce sehit!
* eylul ayinda halkoylamasi planlanan irak'in kuzeyinde bagimsiz kurdistan!
* suriye'nin kuzeyinde kurulan koridor! (suriye komsumuz olmayacak artik?)
* ege'de sessiz sedasiz kaybolusuna goz yumulan adalar/adaciklar!
* suriyelilere harcanan 30 milyar dolar!
* suriye'ye zaman zaman mudahale için harcanan milli gelir!
* ulkemizin ekonomik durumu, issizlik orani!
* ve dahasi,,,
* ve dahasi,,,!
tum bunlara "el fatiha" mi diye sormak geldi içimden???


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

226253


Tasarım:DtGaNi