Yayın Tarihi:15 07 2017 06:40(673)

Sinop Ülkü Ocakları İl Başkanı Basın Açıklaması

Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı 15 Temmuz 2016’da TSK içine sızmış kalleş FETÖ güruhu tarafından elim bir darbe girişimi gerçekleştirilmek istenmiş, ancak Türk Milletinin ferasetiyle askerinden polisine, memurundan siviline, yedisinden yetmişine birlik ve bütünlük içerisinde bu hain girişim tez zamanda bertaraf edilmiştir.

Öncelikle Türk milletinin en büyük sermeyesi olan Ülkü Ocakları olarak bu menfur girişimi yıl dönümünde anadan, serden ve yardan geçerek canını bu cennet vatan uğruna feda edip o gece teyakkuza geçen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türk devlet varlığına kastedebilecek olası bir durumda da tıpkı o gece olduğu gibi tüm Ülkücülerin vatan, millet, bayrak aşkına şehadet şerbetini nasıl ecelsizce içebileceğini, gül bahçesine nasıl koşarcasına girebileceğini yedi düvele ilan ederiz.

Bu alçak girişim, her ne kadar canlarımıza mal olmuş olsa da bizlere devletimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk'ten, Başbuğ Alparslan Türkeş'e uzanan Milliyetçi felsefesinin, damarlarında dolaşan asil kana sahip Türk milletinde mevcut olduğunu göstermiştir. Yıllardan beri devletimizi yıkmaya yönelik o kadar karalamaya, aleyhte propagandaya ve kalleşliğe rağmen bu vatanperver ruh, milli bir atmosferle tüm vatan sathını çepeçevre sararak salalara karışıp Türk varlığının mevcudiyetini yedi düvele haykırmıştır. Böylelikle istikbalimize kasteden düşmanlara karşı Türk istiklal ve Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa edilmiştir.

​Şimdilerde malum olayı unutmamak ve milli şuuru vatanımızın dört bir yanında diri tutmak adına birbirinden değerli envai çeşit etkinlikler yapılmaktadır. Üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanlarla dolu olan yurdumuzun varlığına ve bölünmez bütünlüğüne kastedilebilecek olası bir durumda Türk milletinin nasıl birlik ve bütünlük içerisinde bulunacağı meydanlarımızda tatbik edilmektedir. Hatta bu destansı direnişin devlet yöneticilerimiz aracılığıyla devlet politikası haline getirilmek istenmesi tarafımızca takdire şayan olmakla birlikte 19 Mayıs’ı, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı unutarak milli şuurun ancak bir gün ile sınırlı tutulması vefasızlığını göstermemeye dikkat edilmelidir.

Bu alçak girişimin gecesinde, Türk milleti yediden yetmişe, canla başla sokaklarda bu maskeli hainlerle mücadele ederken, devletimizin kurucu felsefesine sırt dönerek köşe bucak saklanacak yer arayan şahsi menfaat sahiplerini, kavurmacıları, baklavacıları aklama derdine değil; Ömer Halis Demirlerin hatırasını yaşatarak tüm şehit ailelerimizle empati kurmanın gerekli olduğuna inanıyoruz.

Gerek Devletimizin yetkilileri gerekse de milletimiz fertleri; ordu gücümüzü temel aldığımızda devede kulak kalan bir avuç hainin faturasını, gerideki milli varlık sebebimiz olan tüm TSK personeline mal edecek ifadeleri kullanmaktan kaçınıp yıkıcı değil, yapıcı afişler ve sloganlar ile seslenerek devleti ebed müddet inancı için calismalidirlar.

Ayrıca siyasi iktidar sahiplerini 15 Temmuz darbe girişimden ders alarak bir daha mezhep ve tarikat ayrımı yapmadan, yaratmadan Atatürk’ün kurduğu hukuk devleti temeline sahip olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek politikalar üretmeye ve alemin maliki yüce Allah'ın bizlere " İşi ehline bırakınız" ayeti ile bildirdiği üzere liyakat anlayışına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Neticede milli şuurumuz, Mısır’dakine benzer ithal/ dışardan alma işaretleri meydanlara dikmekle değil; Bozkurtların milli şahlanışıyla diri kalacaktır. Bir daha böyle elim ve daha vahim hadiseler yaşamamak temennisiyle, Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türk’üm diyene!

Emre Karagülle
Sinop Ülkü Ocakları İl Başkanı

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

314357


Tasarım:DtGaNi