Yayın Tarihi:15 07 2017 18:00(670)

15 Temmuz Darbe Girişiminin Birinci Yıldönümü

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde; şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyor, darbeyi önleyen Türk Milleti'ni selamlıyoruz.

Bu önemli günde; Anayasamızda, "değiştirilmesi teklif dahi edilemez" olarak belirlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin niteliklerini ve bu niteliklerin varlığıyla inşa edilen demokrasimizi koruma kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz.

Hep söylediğimiz üzere, Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük bir felaketin eşiğine getiren 15 Temmuz Kalkışması'nın en önemli nedeni, hiç şüphesiz, Devletimizin Anayasa'da vurgulanan niteliklerinin zaafa uğratılmış ve Atatürk ilkeleri olarak tanımladığımız kuruluş ilkelerinden uzaklaşılmış olmasıdır.

Unutmayalım ki Cumhuriyetimizin niteliklerinin aşındırıldığını görmek; en çok, Türkiye'yi yıkmak, parçalamak veya yönetimini ele geçirmek isteyen terör örgütleri ile arkalarındaki bazı küresel güçleri memnun etmektedir.

Laik, demokratik, üniter ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumanın birinci  koşulu; bağımsız, tarafsız, toplumun her ferdine güven veren ve savunma makamının vazgeçilmezliğini  içine sindirmiş bir yargı sistemini kurmaktır. Ancak bu yolla yaşadığımız bu zor süreci aşabiliriz.

Gün; birbirimizi kırma, farklı düşünceler ile kaygıları dile getirenleri ihanetle suçlama günü değildir. Gün; birbirimizi anlama ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çatısı altında bir ve beraber olma günüdür.

Türk Milleti'nin; kendi devletine, kendi Cumhuriyetine, kendi demokrasisine ve kendi geleceğine sahip çıkacağına dair inancımız tamdır.

Saygılarımızla.

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu
Türkiye Barolar Birliği Başkanı

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

240692


Tasarım:DtGaNi