Yayın Tarihi:19 07 2017 04:50(1044)

Ayancık’ta Şehitlerimiz Rahmet ve Minnetle Yâd Edildi

AYİMDER (Ayancık İmam Hatip Mezunları Derneği) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programı düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergül, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Ayancık İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından şehitlerimize Yasin-i Şerif okunması ile başladı. Akabinde okunan şiir ve ilahiler ile devam etti. Programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “15 Temmuz 2016 tarihinde vatan hainlerinin ülkemizi ele geçirmek istemişler fakat, halkımızın şahadet aşkı , vatan sevdası buna müsaade etmemiştir. Hainlerin emellerine ulaşamamaları için tüm halkımız canlarını hiçe sayarak tankların, silahların önlerine kendilerini siper etmişler ve hainlere fırsat vermemişlerdir. Bu darbe girişiminde milletimiz bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Demokrasi ve milli iradeyi yok etmek amacıyla gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine aziz milletimiz siyasi görüş ve düşüncesi bir yana bırakarak Tek Devlet, Tek Vatan,Tek Millet, Tek Bayrak sloganıyla demokrasisine ve   milli birliğine sahip çıkmıştır.

Bu esnada sivil, asker ve polis 250 vatandaşımız şahadet mertebesine ulaşarak şehit olmuşlardır. 2196 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bizler dinimiz uğruna, vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Cenab-ı Hak Şehitlerimize rahmetiyle muamele buyursun. Bizlere bırakmış olduğu emanetlere hakkıyla sahip çıkmayı nasip eylesin gazilerimize de sağlık sıhhat içerisinde uzun ömürler ihsan eylesin” dedi.

Program katılımcılara verilen ikramın ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Haber: Ahmet Ermiş

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

331393


Tasarım:DtGaNi