Yayın Tarihi:22 07 2017 18:10(652)

CHP’li Karadeniz Gazeteciler İçin Adalet İstedi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, gazetecilik mesleğini layıkıyla ve onuruyla yapmanın AKP iktidarında suç sayıldığını belirterek, “AKP iktidarında, muhalif oldukları için gazeteciler mahkum ediliyor.  Düşüncelerini korkusuzca dile getirdikleri için cezaevlerinde tutulan gazeteciler oldukça demokrasiden, adaletten, haktan, hukuktan söz etmek asla mümkün değildir” dedi.

CHP’li Barış Karadeniz, 24 Temmuz Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada,  basının özgür misyonunu gölgeleyen, özgür düşüncenin gelişmesini engelleyen sansürün kaldırıldığı gün olan 24 Temmuz’un yıldönümünde haksız yere suçlanıp hapse atılan gazeteciler için adalet istedi. Hayatları boyunca FETÖ’yle mücadele eden gazetecilerin hapse atıldığını vurgulayan Karadeniz, “AKP iktidarı, kol kola yürüdüğü ortağı FETÖ’nün ipliğini pazara çıkaran muhalif gazetecileri hapsediyor” dedi.

24 Temmuz Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı’nda, uzun süredir tutuklu bulunan ilk kez mahkemeye çıkacak Cumhuriyet gazetesinin yazar, çizer, muhabir ve yöneticileri ile Sözcü gazetesine 19 Mayıs’ta yapılan operasyon sonrası tutuklu bulunan gazeteciler için adalet ve özgürlük istediklerini dile getiren Karadeniz, “gazetecilik görevini yaptıkları için tutuklanamaz, haksız yere hapse atılamaz” ifadesinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi’nin, "MİT TIR'ları" davasına ilişkin "casusluk değil, gazetecilik faaliyeti" kararına rağmen gazeteci CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanarak cezaevine konulmasının basın özgürlüğüne, adalete, hukuka vurulan en büyük darbenin göstergesi olduğunu belirten Barış Karadeniz, “Baskıya, sansür ve kısıtlamalara maruz kalmadan basının ve gazetecilerin görevini yerine getirmesi demokrasinin temel ve hukuk devletinin gereği ise sırf muhalif oldukları için cezaevlerinde tutulan gazeteciler serbest bırakılmalıdır. Basın Bayramından ne yazık ki söz edemediğimiz bu günde muhalif sesleri, çok sesliliği yok etme aracı haline dönüştürülen uygulamalardan vazgeçilmelidir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumlulukla toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini fedakarca yerine getiren basın emekçilerimiz için mücadelemiz sürecektir” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: memati 25 07 2017 16:38
sayın vekil neden bu vatan haini gazetecileri savuyorsunuz bunlar suçlu durup dururken kimse kimseyi hapse atmıyor biraz da ülkemiz için iyi olacak şeylere kafa yorsanız nerde bir karışıklık orda sizin parti nerden huzursuzluk çıkarırız diye aranıp duruyorlar kendi menfaatleri için ülkemizi utanmadan avrupadaki soysuz lara şikayet etme terbiyesizlini bile yapıyorsunuz hdp ile beraber yürüyorsunuz unutmayın bizim bizden başka dostumuz yok


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

249170


Tasarım:DtGaNi