Yayın Tarihi:09 08 2017 18:00(3014)

Sinop Boyabat Ilıksu Barajı

DSİ, Sinop’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Sinop'ta tarımın gelişmesine yardımcı olacak en önemli etmen su yapılarıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Sinop ilimiz de nasibini almaktadır.

Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Sinop Boyabat Ilıksu Barajı’ndaki çalışmalar ile ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Murat Acu;

“Temelden yüksekliği 33,6 metre olan 4,03 milyon mᶟ depolama hacmine sahip baraj ile, Sinop İli Boyabat İlçesinin Kılıçlı, Darözü, Kartaloğlu, Çattepe, İsaoğlu, Hamzalı, Çulhalı köylerine ait 8.080 dekar arazi basınçlı borulu sulama sistemiyle sulanacaktır. Ayrıca yıllık 3,68 milyon kiloWatt.saat enerji üretimi sağlanacaktır.

Projede, Dipsavak imalatı tamamlanmış olup sıyırma ve dolusavak kazı çalışmaları, enjeksiyon çalışmaları devam ediyor. Projede, kalan baraj gövdesi, enjeksiyon işleri, dolusavak, derivasyon konkondüvisi, dipsavak tesisleri, ayar vana odası, kret ve vana odası ulaşım yolları, malzeme sahalarının ulaşım yolları, rölekasyon yolları, içme suyu ve elektrik hattı deplaseleri yapılacaktır. ’dedi.

Sinop iline bu proje kapsamında 7.5 milyon TL yatırım yapıldığını belirten Genel Müdür Acu; Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 8.000.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdür Acu; Son olarak “Projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

248439


Tasarım:DtGaNi