Yayın Tarihi:11 08 2017 05:37(2440)

Çatak Şelaleleri ve Kanyonu, Tabiat Parkı ilan edildi

Türkeli'nin Çatakörencik köyünde bulunan çok sayıda şelalenin ve kanyonun bulunduğu alan, Tabiat Parkı ilan edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilimize yaptığı ziyarette, Türkeli'ne de müjdeli haberi verdi. Bakan Eroğlu, Çatak Şelaleleri ve Çatak Kanyonu'nun Tabiat Parkı ilan edildiğini açıkladı.

Uzun yıllar Sinop turizmine kazandırılması için uğraşılan Çatak Şelaleleri ve Çatak Kanyonu, Tabiat Parkı ilan edilmesiyle ulaşım, konaklama ve daha birçok hizmet için düğmeye basılacak. Şelalelere ve kanyona ulaşımın kolaylıkla sağlanabilmesi için birçok yatırım da beraberinde gelecek.

2009 yılında Türkeli Kültür Turizm Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı aynı zamanda AK Parti eski Sinop İl Başkanı Dursun Demirel, fotoğraf sanatçısı Şevket Maviş ve bir grup araştırmacı tarafından Çatak Şelaleleri ve Kanyonu için 9 yıldır büyük çaba gösterildi.

Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Türkeli'nin tanıtıldığı birçok fuarda, Çatak Şelaleleri ve kanyonunun gezilmesi ve görülmesi gereken turistik alanlar olduğunu anlatarak, yetkili makamları Çatak Şelaleleri ve Çatak Kanyonu'na davet etti ve ağırladı. Bürokraside birçok kapı aşındırıldı, Çatak Şelaleleri ve kanyonunun Sinop turizminin geleceği olduğu birçok platformda anlatıldı, duyuruldu.

9 yıl boyunca süren çalışmaların ardından Türkeli Belediyesi'nin yapmış olduğu başvuru sonucunda Çatak Şelaleleri ve Çatak Kanyonu, Tabiat Parkı ilan edilmiş oldu.

Kaynak: Türkeli Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

318330


Tasarım:DtGaNi