Yayın Tarihi:12 08 2017 06:16(1199)

Hacıçaylılar, CHP’li Barış Karadeniz'e Yol Çilelerini Anlattı

Milletvekili Karadeniz: “Sinop’ta her köyümüzün yol çilesi ilgili ile olarak sorumlular derhal çözüm üretmeli. Bu çözüm de kalıcı olmalıdır”

Saraydüzü Hacıçay Köyü sakinleri yol istiyor. Kızılırmak Nehri’nin hemen yanında çeltik üreterek geçimini sağlayan Hacıçay Köyü sakinleri Boyabat Kargı yolu üzerindeki köy yolunun yıllardır yapılmamasından şikayetçi! DSİ’nin “dere yatağı” diye izin vermediği 350 metrelik yolun çözümü için yetkililerinin ilgisiz kaldığını dile getiren Hacıçaylılar, “Artık canımıza tak dedi” diyerek tepki gösteriyorlar.

CHP Saraydüzü İlçe Başkanı İsmail Yayıkçı Hacıçaylılar’ın yazın toz toprak, kışın da çamur içinde yaşamak zorunda bırakıldıklarını, yaklaşık 100 hanelik köy sakinlerin artık isyan ettiğini söyledi. “Sorunun çözümü çok basit. Dere yatağı denilen yere yapılacak istinat duvarı ile köy halkı toz, toprak, çamurdan kurtulabilir. 350 metrelik yol bağlantısı asfaltlanabilir. Ama yetkililer ilgisiz. Sesimizi duyurmak için illa yolu mu kapatalım. Milletvekilimiz Barış Karadeniz’e sorunumuzu anlattık. Sağ olsun ilgileniyor. Umarım köyümüzün yol sorunu kısa zamanda çözülür” diye konuştu.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, vatandaşlara yol çilesi çektirmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, konuyla hemen ilgilenmeye başladıklarını söyledi. Karadeniz şunları ifade etti:

“Yolları perişan köylerimizden biri de Hacıçayı. Gün geçmiyor ki, bir muhtarımız, bir vatandaşımız beni arayarak dert yanmasın: ‘Yolumuz yapılmadı. Komşu köyün mahalleleri bile asfaltlandı. Bizim köy yolu savaştan çıkmış gibi’ diye şikayet ediyor. Köylerimize, vatandaşlarımıza haksızlık yapılıyor. Bir söz veriliyor ama söz bir türlü yerine ne hikmetse getirilmiyor. Takip edeceğiz. Sinop’ta her köyümüzün yol çilesi ilgili ile olarak sorumlular derhal çözüm üretmeli. Bu çözüm de kalıcı olmalıdır” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: aslan 17 08 2017 05:39
"nedim"; niçin "yol yaptik" diye ovunenlere yonlendiriyorsunuz vatandaslarimizi? hes yapacagiz diye kargi ile kisla koyu arasindaki onlarca koyu ve koylulerini darmadagin edip insanlari yerlerinden yurtlarindan edenleri suçlamiyoruz? bu guzelim kizilirmak vadisinde kendi halinde mutlu yasayan insanlari hastalikli ve psikolojisi bozuk hale getirenleri sorgulamiyoruz? 40-50 yillik bir sure için elektrik uretecegiz diye tabiati ve canlilari mahvediyoruz? bunu sorgulamak hiç mi akliniza gelmiyor? bu ulkenin sahpleri mavis ve ersoylar mi? kim oluyor onlar? 20-30 yil sonra goçup gidecek zavallilar degil mi? ama, o vadide yuzyillar boyu uretime katkida bulunacak olan onbinlerce vatandasimizin yaninda bu zavalli seçilenlerin sozu dahi edilemez...

6. Yorum: vadiye 16 08 2017 23:17
bu habere ve sizin yorumunuza bakılırsa bahsedilen 3 köyün yol durumu çok kötü. ama burada anlaşılmayan hususlar var. sanırım bu köylerle ilgili haberler yapılırken kim nasıl bir haber getirirse bg sorgusuz sualsiz yayınlıyor galiba, çünkü geçenlerde yine bu haber sitesinde yaylacılı köyünden ilçeye benzedi diye bahsediliyordu. tanıdığımız kişilere soruyoruz hiç alakasız diyorlar. neticede ya birileri diğerlerini övmek boş algı oluşturmak ya da yine birileri diğerlerini yermek suretiyle algı oluşturmaya çalışıyor.

5. Yorum: kızılırmakvadisi 15 08 2017 06:57
sayın yorumcular hacıçayında çeltik tarlasıdoğru yok baraj altı kaldı zaten mağduriyet oluştu bu bir ama komşu köyler derken doğru söylenmiş komşu değil ama akpınar hanoğlu asarcık vs.köylerinin asfaltları sıcak asfalt bile yapıldı köylerin içlerinin tamamı parke yapıldı ama yaylacılı hacıçayı yalmansaray köylerinin yollarırezillik içinde.hele bir yalmansaraya gitmeye çalışında görün rezaleti.yol dar karşıdan araba gelir diye korkarsınız ve çukurlara adam sığıyor araç kasılıyor.işin siyasetine gelince bu köylerin üçüdeş akp kurulduğundan beri yüzde 80/90 akp ye ful oy veriyorlar o yüzdende adam yerine konulmuyorlar çantada keklikler yani.bu kafayla giderlersede daha çook toz ve çamur yutarlar aslında oh diyesi geliyor insanında olmuyor.yok ersoymuş mavişmiş bu zamandır niye ilgilenmediler.ee bizim o köylü kardeşler koyun gibiler be kardeşim barajdan her türlü mağduruz diyorlar ama oylar ful akp ye.aslında hiç yol yapmasalar bile sayın akp li vekiller haklı.

4. Yorum: haberdeki yanlışlar. 14 08 2017 19:48
kızılırmak nehri’nin hemen yanında çeltik üreterek geçimini sağlayan hacıçay köyü (yanlış 1)
komşu köyün mahalleleri bile asfaltlandı (yanlış 2)
eeee bir sorunun haberi bile yapılırken bu kadar önemsenirse, sorunla ilgilenmeyenlere ne denilebilir ki?

3. Yorum: nedim 14 08 2017 17:11
hacı çaylılar gerçek hizmet almak isterseniz iktidar milletvekiline gidin barış karadeniz ne çaresi olacak size onun kendine hayrı yok sayın nazım maviş veya mehmet ersoy sizin yollarınızı en iyi onlar düzelttirir

2. Yorum: köylu 13 08 2017 15:57
bu ıyı halı yolun etrafındakı evlerde oturulmuyor yol dan su an araclar calısamıyor tumsek ve toprak yıgıntılarından sınop u coruma baglayan altarnetıf yol su an hacıcayında kesılıyor koyluler perisan

1. Yorum: vatandaş 13 08 2017 06:22
hacıçayında çeltik tarlası nerede acaba.kızılırmak nerede bi kontrol edin.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

253744


Tasarım:DtGaNi