Yayın Tarihi:16 08 2017 05:33(678)

En İyi Yönetmen Ödülü Enes Cangül'ün Oldu!

Türkiye’nin en prestijli tiyatro ödüllerinden biri olan "XVII. Direklerarası Seyircileri Karadeniz Bölgesi Tiyatro Ödülleri" kapsamında Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, Kral Çıplak tiyatro oyunu ile "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandı.

Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2016-2017 Tiyatro Sezonu'nda Karadeniz Bölgesi'nde sahneye koyulan oyunları seyrederek; Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği Oyunlar, Oyuncular ve Tiyatroların Ödüllerinin sahipleri belli olmuştur.

Ödül töreninde, Direklerarası Seçici Kurul tarafından ödüle layık görülen Yönetmen, Oyun, Oyuncu, Teknik Ekip, Tiyatroya Destek olan kurumlar başta olmak üzere 50'nin üzerinde isim ödüllerini alacak.

2014-2015 sanat sezonunda da XV. Direklerarası Seyircileri Ödül Töreninde "Umut Veren Tiyatro" ödülünü de aldıklarını belirten Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, "Her kadar burada ödülü alan Enes Cangül olarak gözükse de, bu ödül Sinop Hayaller Tiyatrosu’nun bütün oyuncuları, aileleri ve Sinoplular adına alınmış bir ödüldür. Bir kez daha oyuncu arkadaşlarıma, ailelerine ve Sinoplu sanatsever dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Direklerarası Seyirci Ödülleri Seçici Kurul Üyeleri'nin, perde açan tiyatroların sezon oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları, Halk Jürisi olgusu ile değerlendirdikleri bir ödüllendirme sistemi. Seçici kurul üyeleri, sezon oyunlarını performans ve tasarım kategorilerinde değerlendirirken, aldıkları haz duygularını ölçüt alarak seyrederler ve değerlendirmelerini de eleştirel olmayan seyirci bakış açısıyla yaparlar. Ödüle aday oyunlar değerlendirilirken, oylamalar sadece oyunu seyreden seçici kurul üyeleri arasında yapılır. Büyük katılımla gerçekleştirilecek olan organizasyonda Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, "Kral Çıplak“ oyunu ile "En İyi Yönetmen” ödülünü alacak.

Seçici kurul tarafından, yüzlerce oyun, oyuncu yönetmen ve teknik ekip arasından ödüle layık görülenler ödüllerini alacağı tören yeri ve tarihinin daha sonra ilan edileceği bildirildi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

313040


Tasarım:DtGaNi