Yayın Tarihi:29 08 2017 18:27(1339)

Güzelliğin Sırrı Bu Mağarada Olabilir!

Sinop'un Ayancık İlçesinde bulunan İnaltı Mağarası'na gelen ziyaretçiler mağara içerisinde bulunan maddeyi güzelleştirdiğini düşünerek yüzüne sürmesi, bölgede sağlık turizmi açısından heyecan yarattı.

Sinop'un Ayancık İlçesinde bulunan İnaltı Mağarasına gelen ziyaretçiler, cilt güzelliğine iyi geldiğini düşündüğü kaya üzerinde bulunan bir maddeyi yüzüne sürüyor. Ortaya atılan bu iddia, İlçenin önümüzdeki günlerde sağlık turzmi açısından ivme kazanabileceği düşünülüyor.

GELEN YÜZÜNE SÜRÜYOR

Mağarada bulunan birbirinden farklı ve görülmeye değer kaya oluşumları üzerinde çok farklı bir nemli örtü var. Elle kontrol edildiğinde tarif edilemeyen bir yapı ile karşılaşıyorsunuz. Cilt güzelliği bakımından fayda sağladığı düşünülen bu bileşiminin henüz bir araştırması yapılmamış.

AKNELERE İYİ GELDİĞİNİ SÖYLEYENLER VAR

Mağaraya gelen ziyaretçiler, kulaktan duyma olan bu varsayıma inanarak, özellikle ciltte çıkan aknelere iyi geldiğini düşünüyor ve yüzlerine sürüyor.

O MADDE ARAŞTIRILMALI!

İnaltı Mağarasına giderek, bir dizi araştırma yapan gazeteci Deniz Özen söz konusu maddeleri yakından inceledi.

Özen yaptığı açıklamada; 'Gerçekten mağara duvarları üzerinde bulunan değişik bir madde, kilden biraz farklı ve el içine sürüldüğünde değişik bir tabaka oluşturuyor. Biraz bekledikten sonra ise, uygulandığı yerde gözle görülebilen bir değişim oluyor.

SOLUNUM HASTALARINA İYİ GELİYOR

Bu maddenin kesinlikle araştırması lazım, eğer söylenenler doğruysa, Sinop sağlık turizminde iyi bir ivme kazanabilir. Özellikle strese dayalı cilt lekelerinde etkili olduğunu söyleyen bir çok insan var. Ayrıca içerisindeki atmosfer ve havanın solunum yolu hastalarına, akciğer hastalarına iyi geldiği biliniyor. İçeride bu tür sağlık tedavileri için özel odalar da yapılabilir.

IŞIKLAR MAĞARAYA ZARAR VERİYOR!

Ayrıca mağaranın içerisini aydınlatan beyaz spotların duvarları kararttığı görülüyor. Bu tür mağaralarda sarı ışık kullanılması gerektiğini söyleyen gazeteci Deniz Özen; ' Beyaz ışıkların bu tür yapılara zarar verdiği aşikar. Zaten mağara içerisine baktığınızda, gün ışığı görmediği için bu tür etkileşimler olmuş. Tokat'ta buna benzer bir mağarada kullanılan beyaz ışıklar değiştirilerek sarı ışık yapıldı.

Ama şuan içeriyi aydınlatan beyaz ışıklar duvarlarda kararmalara ve tahribata neden olduğu apaçık belli. Bir an önce ışıkların sarıya çevrilmesi gerek' dedi.

ULAŞIM ZOR, CEP TELEFONU ÇEKMİYOR, AMA GİDİLEBİLİR!

Ayancık İlçesine 40 km uzaklıkta bulunan İnaltı Köyü sınırları içerisinde olan mağara denizden 1070 metre yükseklİkte. Ulaşım herhangi bir vasıta ile sağlanabilir. Yol şartları istenildiği gibi olmasa da, otomobil ile gitmek hiç de zor değil. Ancak, cep telefonları çekmiyor, turizm adına ziyarete açılmış bir yerde, cep telefonu çekmemesi ayrı bir ironi olsa da, İnaltı Mağarasına gidip gördükleriniz, herşeye katlanmanıza değer.

YANI BAŞINDA AKGÖL VAR!

İnaltı Mağarasının yaklaşık 6 km ilerisinde ise, tabiat ana ile başbaşa kalabileceğiniz, muhteşem güzelliklere sahip Akgöl bulunuyor.

Burada beden ve zihin yorgunluğunuzu attıktan sonra, yolunuza devam edebilirsiniz.

Kaynak: Ajans Sinop

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: memleket 30 08 2017 01:18
bu memleket bizim oldugu gibi bu koyunlarda bizim yüze göze bu şeyleri sürmek nedir ya hasta bu millet


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

324983


Tasarım:DtGaNi