Yayın Tarihi:09 09 2017 02:49(861)

Tarihi Ayancık Panayırı Başlıyor

Geleneksel Ayancık Panayırı, 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Bir hafta sürecek olan panayıra, şehir dışından farklı illerden birçok esnaf katılım gösteriyor. İlçe halkının gıda, giyim, zücaciye gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı panayıra, her sene olduğu gibi bu sene de ilginin yoğun olması bekleniyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de ticaretin hayatımızdaki yeri ve önemi oldukça büyüktür. Geçmişten günümüze süre gelen, her yıl eylül ayında kurulan, asırlık Ayancık Panayırı da bu noktada ilçe ve bölge halkı için önemli bir ticaret merkezi olarak görülüyor. İlçe ekonomisini de canlandıran Ayancık Panayırı, hem ilçeye gelen esnafın hem de bölge ve ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılıyor ve bundan sonraki yıllarda da karşılamaya devam edecek.

Tarihi Ayancık Panayırının önemine dikkat çeken Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, “Ayancık Panayırı, ilçemiz ve çevre halkı için çok büyük önem ve değişik duygular çağrıştırıyor. İlçemiz sosyal, kültürel, içtimai ve ticari hayatına büyük katkılar sağlayan Ayancık Panayırı, yüz yılı aşkın süregelen tarihi bir ağırlığa da sahiptir. Asırlık Ayancık Panayırı,  Ayancık’ımızın köylerinden ve çevre ilçelerimiz olan, Türkeli ve Erfelek gibi ilçelerin köylerinde yaşayan insanların bir araya geldikleri, aynı havayı soludukları, dostluklarını pekiştirdikleri, alış verişlerini yaptıkları birçok güzelliği kimliğinde barındırıyor.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

321731


Tasarım:DtGaNi