Yayın Tarihi:11 11 2017 18:31(1235)

Yok mu bir babayiğit ?

Türkiye'de sineması olmayan 7 İlden birisi olan Sinop'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikle, kentteki öğrencilerin sinema ile buluşturuyor.

Şu Çocukların Halini Gören Bir Babayiğit Yok mu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 verilerine göre, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Sinop, Şırnak ve Tunceli'de sinema salonu yok. Üniversite öğrenci sayısı 10 bini geçen Sinop'ta sinema yapacak bir girişimci çıkmadı. Geride bıraktığımız yıllarda Sinop'un sosyal yapısında oldukça büyük gelişmeler olmasına rağmen sinema yapılmaması düşündürücü. Yatırımcılara seslenen vatandaşlar; ' Sinop eski Sinop değil, sinema severlik açısından potansiyeli çok yüksek. Onca iş adamımız var, bir babayiğit çıksa, mutlu kentin bu eksiğini giderse gerçekten mutlu olurduk' diyerek sinema isteklerini yeniledi.

Yokluktan Projeksiyonla Sinema Anlatmaya Çalışılıyor

Türkiye'nin en mutlu ili olan Sinop'ta sinema olmayınca, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle kentteki öğrencilerin sinema ile buluşturulmaları amaçlanıyor. Halk eğitim merkezinde sahneye açılan perde ile çocuklara sinema tadında filmler izletiliyor.

Kaynak: Ajans Sinop

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: osman 12 11 2017 06:53
sinema da bile ötv var kdv var hadi kdv yi anlarım özel iletişim vergisi niye alınır bilinmez yapımcının karı+dağıtıcının karı9-+sinema salonunun karı deyince en az karlı bilet 13 14 lira oluyor kim gider ki


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

318654


Tasarım:DtGaNi