Yayın Tarihi:11 11 2017 19:12(1351)

Daire Başkanları Din Görevlileri İle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi ve Sosyal ve Külterel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han Sinop’ta Din Görevlileri ile bir toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantıya İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcıları Kamil Tuncel, Abdullah Söylemez, İlçe Müftüleri, Vaizler, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlileri katıldı.

Aladdin Camii Müezzin kayyımı Vasıf Aslan’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, misafirlere ve katılımcılara hoş geldiniz diyen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Diyanet İşleri Başkanlığımız da görevli iki daire başkanımız bu gün bizler ile birliktedir. Bugün burada “İlimizde Din Hizmetlerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları” konusu üzerinde duracağız” dedi.

Programda konuşan Cami hizmetleri daire Başkanı Selahaddin Çelebi kunuşmasında “Camilerimiz hayatımızın merkezinde yer alan mabedlerimizdir. İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Camilerimiz nasıl şehrin, kasabanın ve köyün merkezinde ise aynı zamanda bu gönül dünyamızın merkezine taşımak için, toplumumuzun dini rehberleri olarak bizlere çok vazifeler düşmektedir. Camilerimizin ibadet mekânı olarak her kesime açık olduğunu, kadınların, gençlerin ve engellilerin camiye devam etmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Camilerimize devam eden cemaatimizden genç kardeşlerimizin sayısının artırılması asrı saadette olduğu gibi kadın ve engellileri camiye çekmek içinde üzerimize büyük sorumluluklar düştüğünü unutmamalıyız. Peygamber efendimiz (sav) in gözü görmeyen sahabe İbni ümmü mektum’un camiye gelebilmesi için evi ile mescit arasına ip gerdirdiği ve bu ipe tutunarak camiye gelmesini sağladığını bu yüzden bizlerinde engelli kardeşlerimizin camiye gelebilmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri almamız gerekiyor. Ayrıca Din görevlilerimizden, camilerin açık tutulması genelgesi doğrultusunda, camilerde cemaate yönelik Hadis, İlmihal ve Tefsir derslerine devam etmelerini ve sorumluluk bilinciyle görevlerimizi yerine getirmeliyiz” dedi.

Sosyal ve Külterel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han konuşmasında "Din hizmetlerinin sadece camilerimiz ile sınırlandırılamayacağını belirterek müslümanların insanların bizlerden hizmet beklediklerini belirten daire başkanı Han sözlerine şu şekilde devam etti. “İnsan kendilerine zarar veren veya kötü alışkanlıklara müptela olmuş kişiler de bizim hizmet alanımızın bir parçasıdır. Onların ellerinden tutarak onlara yüce dinimizin insanlara ne kadar çok verdiğini, bizim dünyaya geliş gayemizin ne olduğunu onlara hatırlatarak onların içinde bulunduğu durumlardan onlara kurtarmaya çalışmamız bizlerin uhdesinde olan görevlerimizdendir.” dedi.

Devamında din görevlilerimizin sorularını cevaplayan daire başkanları daha sonra kendilerine Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in ilimize özgü kotra hediye edildi.

Toplu çektirilen fotoğrafın ardında program sona erdi.

Haber: Ahmet Ermiş

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

323500


Tasarım:DtGaNi