Yayın Tarihi:05 12 2017 18:34(1114)

Kadınlarımıza Verilen Seçme ve Seçilme Hakkı, Bir Cumhuriyet Devrimidir

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Batılı bir çok ülkeden önce Türk Kadınına verilen seçme ve seçilme hakkının, kadın-erkek eşitliğinin temeli olduğunu söyledi. Karadeniz, “Cumhuriyet tarihimizin en önemli devrimlerinden biri kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınmasıdır” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkı elde etmesinin 83’üncü yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu hakkın kadınlara tanınması ile Cumhuriyet devrimlerinin en önemlilerinden birinin gerçekleştirilmiş olduğunu söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce kadının katılacağı ve CHP’nin düzenlediği “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması” öncesinde açıklamalarda bulunan Barış Karadeniz “Kadınım, hakkım var. Yaşam benim, Seçim benim. Ben seçerim, diyen tüm kadınlarımız Ankara’da bir araya geliyor. Çünkü, Cumhuriyet tarihimizin en önemli devrimlerinden birinin yıldönümünü kutluyoruz” dedi.

Barış Karadeniz şöyle devam etti:

“Kurtarıcımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kadınlarımıza duyduğu güvenin en somut göstergesi Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmesidir.

Bir çok Batılı ülkeden bile önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmış olması kadın-erkek eşitliğinin kabulünde de temel oluşturmuş, kadınlarımıza güç katmış, bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, basında, siyasette ve birçok alanda kadınlarımız başarıları ile adlarını tarihe yazdırmışlardır.

Eşsiz öngörüsüyle büyük bir devlet adamı olan Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir’ diyerek sosyal ve siyasal yaşamın her alanında eşit olan kadınlarımızın, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve çağdaş uygarlığın temeli olduğunu da vurgulamıştır.

Son günlerde yasal düzenlemelerle kadınlarımızın hak ve özgürlüklerinin ellerinden alınmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. Kadınlarımızın kolay kazanmadıkları bu haklarını, çağ dışı zihniyetlere teslim etmeyeceklerine inanıyorum. Bu mücadele kadın erkek hepimizin mücadelesidir. Çünkü, Millet olarak hedefimiz Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği ‘…Devrimlerin amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ni, halkını tamamen modern ve bütün anlam ve şekilleriyle uygar bir sosyal toplum haline ulaştırmaktır.’

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Türkiye Cumhuriyeti devrimlerine sahip çıkan, Kurtuluş Savaşında ve sonrasında Türk Kadınının adını Dünya’ya duyuran ebediyete intikal etmiş kadınlarımızı minnet ve şükranla anıyor, her alanda olduğu gibi, siyasette de varlıkları ile ellerinin değdiği her şeyi değiştiren, dönüştüren, güzelleştiren Cumhuriyet kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyor, selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum”​

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: gökbörü 05 12 2017 22:58
türk milletinde kadın daima en öndedir, savaşta -barışta -ailede -sosyal hayatta biz kadını yucelten bır mılletız.bu asla unutulmamalıdır.ülkeyı yoneten asıl kadındır türk devlet geleneğinde hatun (katundur)
syg.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

326043


Tasarım:DtGaNi