Yayın Tarihi:08 01 2018 06:17(1328)

Barış Ayhan yeniden başkan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanlığı 36. Olağan İl Kongresi yapıldı. İl Başkanlığı seçiminin gerçekleştirildiği kongrede, mevcut başkan Barış Ayhan yeniden il başkanlığına seçildi.

Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Parti Meclisi Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Sinop Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, İYİ Parti İl Başkanı Ceyhan Demir ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan kongrede bir konuşma yapan CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, kongrenin Sinop’a ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi.

Ayhan; “Değerli misafirlerimiz 36. Olağan kongremize hoş geldiniz diyorum. Bir ülke düşünün 20. Yüzyılın hemen başlarında, topraklarının büyük bir çoğunluğu emperyalizmin postalları altında eziliyor. Bütün tersaneleri, fabrikaları, demiryolları, limanları, maden ocakları düşman eline geçmiş.

Fakirlik ve çaresizlik içerisinde harap ve bitap bir millet. Sonra ne oluyor? Sarı saçlı, mavi gözlü bir dev çıkıyor ve halkının makus talihini değiştiriyor. İşte bundandır bizim maviye sevdamız. Atasıyla beraber, kadınıyla erkeğiyle omuz omuza veren bu millet, önce emperyalizmin ayak izlerini siliyor topraklarının üzerinden. Sonra muallimler yetiştiriyor kadınlı erkekli. Hekimler muallimler yetiştiriyor yine kadınlı erkekli omuz omuza. Avrupa’daki hemcinslerinden yıllarca önce seçme ve seçilme hakkının yanında birçok medeni hakkı da tırnakları ile kazıya kazıya elde eden Türk kadını, atasının izinde, erkeği ile beraber, tüm dünyanın hayranlığını kazanmış, Avrupa’da hemcinslerinin imrendiği noktaya gelmiş, daha ilk 10 yılda tüm dünyanın hayranlıkla izlediği, mazlum milletlerin imrendiği, örnek aldığı ve gururlandığı, laik, çağdaş, demokratik, genç, Türkiye Cumhuriyeti idi. Daha sonra çok partili döneme geçiş ve demokrasinin taçlandığı yıllar.

Birçok Avrupa ülkesi daha krallıkla yönetilirken, demokrasiyle yönetilen, genç Türkiye Cumhuriyeti var. O günlerde Avrupa’dan baktığınızda görünen Türkiye manzarası bu. Peki bugün, Avrupa’nın veya dünyanın herhangi bir noktasından baktığınızda Türkiye’de görünen manzara ne? Tam bir felaket, içler acısı bir durum. Demokrasiyi terk etmiş, oligarşi ile yönetilen bir ülke. Aile içi ve kadına şiddette dünya sıralamasında ilk 10’da yer alan bir ülke. Çocuk istismarcılarının cirit attığı ilkokul koridorları, pedofil din adamları, ilimden ve fenden uzak, hurafelerle dolu bir eğitim sistemi. Saman ve sığır ithal eden bir tarım politikası. Bunların içinde en acısı ise adaletin ayakların altına alındığı, hakim ve savcıların cübbelerine düğme diktirip, ilik açtırdığı, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ayaklar altına alındığı bir ülke. Atatürk’ün genç cumhuriyetinin geldiği son nokta bu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından başkanlık seçimlerine gidildi. Mevcut İl Başkanı Barış Ayhan’ın tek liste olarak girdiği ve 188 delegeden 135’inin oy kullandığı seçimlerde, Barış Ayhan yeniden İl Başkanlığı görevine seçildi.

Kaynak: Vitrinhaber

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: boyabatsolcu 10 01 2018 09:22
yorumlara katılıyorum, il yönetimi belirlenirken işin ciddiyetinden uzak bir tavır içindeler, yönetimdeki arkadaşları çok tanımıyorum ama tanıdıklarımın en azından dağın bu tarafında ne kadar etkili olacakları manidardır.o yüzden chp yine hüsranları oynayacak ve yine akp sevinecek. malesef taplo onu gösteriyor.

2. Yorum: güneyli 09 01 2018 14:12
bunlardan hiçbişey olmaz valla. bu ne ya. böylemi il kongresi olur. 2019 sa sinop belediye ak partiye hayırlı olsun. kimseyi adam yerine koyup saymazlarsa herşeyi biz biliriz derlerse böyle olur işte. buradada hiç kimseye haber vermeden kendi aralarında kongre yapnadılarmı. burada ne ise sinoptada aynısı olmuş işte. hepsi elele vermişler chpyi bitiriyorlar. bunlara mutlaka birilerinin dur demesi lazım. herkes bi koltuk bi makam uğruna sessiz kalıyor ayıptır valla.

1. Yorum: boyabatlı 08 01 2018 18:22
tribünler cezalımıydı izleyici alınmamış gibi. amatör maçta bile daha çok insan oluyor o salonda. vah koca chp nin haline. yazık bu partiye. kongresinde salonu dolduramayalar nasıl iktidara yürüyor acaba. sinop'ta chp bitiyor bitiyor birileri acilen bişeyler yapmalı. kimse kendini kandırmasın. laylaylomla bu işler olmuyor. ilçe kongresi olur kimsenin haberi yok il kongresi olur kimse duymaz. eskiden buradan arabalar kaldırılırdı kongreler halka duyurulur heyecan olurdu. kafanızı kumdan çıkarın uyanın artık uyanın


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

312968


Tasarım:DtGaNi