Yayın Tarihi:10 01 2018 03:55(960)

Barış Karadeniz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

Değerli Basın Emekçisi;

Demokrasinin, özgür irade ve düşüncenin güçlendirilmesinde, demokratik değerlerin yaşatılmasında vazgeçilmez unsurlardan birisi olduğuna inandığım basınımız, milletin vicdanı ve sesidir. Zaman ve yer gözetmeksizin, büyük bir özveri ile çalışan Basın Emekçilerimiz, bu görevi çok zor şartlar altında gerçekleştirmektedir.

Her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadeleyi, ülkemiz, insanlarımız, demokrasimiz, barış, birlik ve beraberliğimiz için çok önemsiyorum.

Çünkü; Kurtarıcımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Siz Değerli Basın Emekçileri, “Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kalesiniz.”

Atatürk’ün vurguladığı gibi; “Bugün, milletin samimî olarak birlik ve dayanışma içinde bulunması zorunludur. Halkın kurtuluşu ve mutluluğu bundadır. Mücadele bitmemiştir. Bu gerçeği milletin kulağına, milletin vicdanına gereği gibi eriştirmede basının görevi çok ve çok önemlidir.”

Mesleğine, memleketine, ülkesine ve milletine sevdalı gazetecilerimizin çalışma şartlarını zorlaştıran iktidarın ta kendisidir. Düşünce ve basın özgürlüğüne baskı, sansür, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL, Cumhuriyet’i ve kazanımlarını savunan yüzlerce gazetecinin muhalif düşüncelerini ifade ettikleri için yargılanmaları ve hapsedilmeleri demokrasilerde kabul edilemez. Bizler, bu antidemokratik saldırılara, bütün bu zorluklara karşı gazetecilerimizin yanında mücadele etmeye kararlıyız.

Ülkemize ve mutlu şehrimiz Sinop’a, insanına, doğal zenginliklerine, kültürel değerlerine sahip çıkan haber ve yorumları kamuoyuna aktararak onurlu bir kamusal hizmet sunan siz değerli gazetecilerimize gönülden teşekkür ediyorum.

Bu anlamlı günde Sinop Yerel Basınımızda büyük bir onur ve gayretle mücadele eden Sizleri, fikir emekçilerini, gazetenizin, internet sitenizin okura ulaşmasında emeği geçen tüm çalışanların 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Barış Karadeniz
CHP Sinop Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

317936


Tasarım:DtGaNi