Yayın Tarihi:09 03 2018 04:06(1748)

15 Temmuzun Kadın Kahramanı Safiye Bayat Sinop’ta

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği, Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, Önder İmam Hatipler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Anadolu Gençlik Derneği’nin desteğiyle düzenlenen programda 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat öğrenciler ve vatandaşlarla buluştu.

Sinop Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Baştiğit, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Sinop Valiliği Basın-Yayın ve Halka İlişkiler Müdürü Burcu Gürsu, Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emel Çankaya, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Gülseren Kan Şahin, Yrd. Doç. Dr. Fatma Yüce, STK Temsilcileri, akademik-idari personel, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından gönderilen telgraflar okundu.

Daha önceden Ankara’da planlanan başka bir programı sebebiyle “15 Temmuz’un Kadın Kahramanı” konferansına katılamayan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, gönderdiği mesajında, “Kadınlarımızın inancımızdaki, toplumumuzdaki ve ülkemizdeki özel ve müstesna yeri her zaman değerini koruyacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin akamete uğratılmasına öncülük eden Safiye Bayat hanımefendi ve tüm kadın kahramanlarımıza bir kez daha saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyor; şehit olan kadınlarımız ve tüm vatan evlatlarımıza yüce Allahtan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Programın açılış ve selamlama konuşmalarını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak ise, kadınlarımızın hayatımızda ve toplumumuzda özel bir yere sahip olduğunu belirterek, ”Fetullahçı Terör Örgütü'nün, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında alanlara çıkarak cuntacılara karşı en ön saflarda tanklara ve kurşunlara göğüslerini siper eden kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarının mücadelesini aratmayan cesaretleriyle, Türk ve dünya tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdı” dedi.

Programda daha sonra Sinop Üniversitesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Destanı’ konulu sinevizyon filmi yayınladı. Ardından Fethullahcı terör örgütünün hain darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’nde darbeci askerlere direnirken ayağından vurularak gazi olan Safiye Bayat, 15 Temmuz 2016 gecesi neler yaşadığını katılımcılara anlattı.

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’ne türlü kısıtlamalara rağmen gittiğini ve tankların bulunduğu yerde, asker üniforması giymiş hainler karşısında hesap sormaya çalıştığını ifade eden Safiye Bayat, “Bir süre sonra ateş açmakla beni tehdit ettiler. Ben de ‘Sizden korkmuyorum, ne yapacaksanız yapın' dedim. O gece bizler oraya şehit olmaya gittik. Bende gram korku yoktu. Allah biz inanlara o gece gerçekten bir cesaret verdi. Duyduğumuz o şehadet arzusu korkuyu yüreklerimizden söküp attı" şeklinde konuştu.

Sayın Safiye Bayat, “Allah'a inanmış ve teslim olmuş kalpler, hiçbir şeyden korkmazlar. 15 Temmuz gecesi darbeci hainler korkak ve zalimdi. Bizim ise kalbimizde iman, şehadet arzusu ve Allah sevgisi vardı. Vurulduğum anda içimi bambaşka bir huzur kapladı. Şehadete bu kadar yaklaşmışken, vatanım için bir can eksik olsun ne yazar diye düşündüm.  O gece bizler vatanımız için meydanlara çıktık, başımızda bu yolda gitsin diyerek meydanlara çıktık" dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat’a Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl tarafından hediye takdim edildi.

Programın ardından Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Antik Dönemden Günümüze Kadın Yaşantısı” konulu karma fotoğraf sergisi açıldı.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

317210


Tasarım:DtGaNi