Yayın Tarihi:09 03 2018 06:02(2566)

Ya okulu Sinop’a yapsınlar ya da iptal etsinler.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Erol Derici'nin Boyabat'a yapılması kararı alınan yeni Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili yaptığı ve "Boyabat Belediye Başkanı, Boyabat İlçe Başkanı, Boyabat Kaymakamı ve Süleyman Mutlu beraberce işi tezgahladıklarını açıkça beyan etmiştir" dediği basın açıklaması.

Sinop'lular olarak sadece bakarsak bunu görür ve yaşarsınız.

AŞIRMA ! ! ! !

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Derici, yaptığı Basın Toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokolle Sinop Merkez’e yapılması kararlaştırılan ve daha sonra Milletvekili Sn. Nazım Maviş'in birtakım oyunlarla Boyabat’a aldırdığı okulla ilgili tepkilerini dile getirdi.

Başkan Derici toplantıda “Bu okulun aslında Sinop Merkez’e yapılacağını Milli Eğitim Müdürü’nün bu okulun Milletvekili Sn. Nazım Maviş tarafından Boyabat’a alındığını bana söyledi. Bir tutanak ile yanıma geldi. Ben kabul etmeyince Bakanlıktan Müfettiş istenerek Sinop Merkez’de okul gereksinimi olmayıp, Boyabat’a yapılması ile ilgili rapor tutulduğu ve konunun Bakanlıkça Odalar Birliğine bildirildiği ve Odalar Birliğince de ben telefonla arandım. Okulun Bakanlıkça Boyabat’ta yapılacağı söylendi.

Olay ortaya çıktığında Sn. Maviş’i aradım. Kendisinin okulla ilgili bir girişimi olmadığını söyledi ve beni arayacağını belirtti. Tekrar aradım. Yurtdışında olduğunu, yurda dönünce arayacağını söyledi. Yine aramadı. Daha sonra söz konusu okulun Milli Eğitim Bakanlığınca Boyabat’a alındığına ilişkin Süleyman Mutlu'nun Boyabat Basınında çıkan haberini okudum.

Burada Süleyman Mutlu okulun bizzat Nazım Maviş’in bakanlıktan yaptığı girişimle yanında da Boyabat Belediye Başkanı, Boyabat İlçe Başkanı, Boyabat Kaymakamı ve Süleyman Mutlu beraberce işi tezgahladıklarını açıkça beyan etmiştir. Dolayısı ile Sn. Maviş’in bölgecilik ve pozitif ayrımcılık yaptığı bizzat Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı tarafından ifşa edilmiştir.

Sn. Maviş’in daha önce Özel İdare yatırımlarında da bu tür kaydırmalar yaptığını duyuyor fakat inanmıyorduk. Bu sefer grup olarak beraberce çalıştıkları ortaya çıkıyor. Ben bu konuyu Cumhurbaşkanına, Başbakan’a ve AK Parti Yönetimine de bildireceğim. Böyle bir ayrımcılık yapmak ayıptır, günahtır. Emek aşırmadır. Siyasal güç kullanmaktır.

Odalar Birliğinin de geri adım atması, Siyasilerin güdümüne girmesi açıklanabilecek bir tavır değildir. Neden alınan kararın arkasında duramadılar. Ya okulu Sinop’a yapsınlar ya da iptal etsinler.

Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.” dedi.

Facebook'ta Paylaş
15. Yorum: memati 12 03 2018 20:23
boyabat gazetesi birde bu yapılacak olan okulu sanki boyabat çalmış gibi yayın yapmışsınız erol dericiye neymiş

14. Yorum: memati 12 03 2018 20:20
başkan aklın varmı senin boyabat sinopun ilçesi deyilmi niye karşı çıkıyorsun unutma boyabat olmadan sinop bir hiçtir

13. Yorum: halk tanesi 12 03 2018 15:17
okul boyabata yapılsa ne sinopa yapılsa ne. getireceksiniz 15 tane ücretli öğretmen koyacaksınız. kimi kandırıyorsunuz. chp oda başkanıymış akp mv belediye başkanıymış mhp ilçe başkanıymış vs vs. hiçbirinin asıl derdi eğitim değil ki. gidin meslek lisesine adamlar lise bitirecek tek bilinmeyenli denklemi bilmez çarpma bölme bilmez tarihini türkçesini bilmez. öğrencileri küçümsediğim falan yok. eğitimci getirin bu binalar yeter de artar bile. insan yetiştirin insan. öyle bir eğitim sistemi olsun ki okul bitiresiye üretime dahil olsunlar. bu çocuklar beş on sene sonra her ilçeye ikişer meslek lisesi yapar rahat olun. ilçelere modern hastane yapıldı görecez yine basit bir mr için ya da doğum için oraya buraya sefere mi çıkacaz. hizmet diye hava boşluğunu iki tuğla iki sıva ile doldurunda doldurun bakalım.

12. Yorum: boyabatlı 12 03 2018 03:45
şu art niyete bak boyabata yapılırsa iptal edilsin sen nerde yaşıyon be sinop boyabat ayırımı yapıyon amerikadanmı geldın sen eğitim için yapılan yatırıma verilen destek için teşekkür edeceğine utanmadan çirkin konuşuyon.sen stajyerleri kendi otelinde parasız çalıştırmadınmı ücretsiz gençleri bide dürüst dürüst konuşma yapıyon

11. Yorum: memur 12 03 2018 03:13
yaşın dan başından top sakalından utan. yaşı var .çocuk gibi düşünüyor. ben de diyorum ki ona o beğenmediğin bir okulu bile layık görmediğin boyabat sınırlarından geçme boyabat’tan geçen ürünlerden yeme. yersen .......... ye

10. Yorum: boyabat parkı 11 03 2018 02:29
bu tiplere fırsat verilirse memleketi karıştırır sınop un hangi ilçesine hizmet yapılırsa biz memnun oluruz hangi parti yaparsa yapsın taktir ederiz böyle entel tantel ayaklar zarar verir sınopa böyleleri muhatap almamak lazım

9. Yorum: 11 köy 10 03 2018 17:50
bence birinci yorumcu kardeşim haklı meslek lisesi hem boyabatta hemde sinop 'ta var iş ise ikisindede yok gerçi iş yeri açmak gibi bir dertleride yok vatandaşın çalıştığı şeker fabrikaları bile satılıyor. yetmedi 3 . 4 milyon göçmen daha alin.

8. Yorum: 1.yorumcuya yanıt. 10 03 2018 15:03
bakın, meslek liselerinin oranı türkiye’de %44; bursa’da %61, istanbul’da %53, gaziantep’te %36. hedefimiz ne? 2023’e kadar bunu %60’a çıkarmak. dolayısıyla, meslek liselerinin oranı %44. imam-hatibin oranı ne kadar? %14. biri %13-14, biri %44…”milli eğitim bakanını açıklaması .meslek lisesi memleket meselesidir.kalifiyeli eleman yetistirmek için için satır. endustrinin gelişmesi için boyabata yeni meslek lisesi şarttır.

7. Yorum: mert 10 03 2018 00:11
bu adama hak ettiği dilden cevabını verecek bir babayiğit yok mu? bu ne saygısızca bir davranış? boyabat kabil'in ilçesi mi? özellikle chp ilçe örgütü bu konuda bıyık altından gülüp sessiz kalırsa yazıklar olsun.

6. Yorum: murat 10 03 2018 00:06
zihniyete bakar mısınız? yüzbinkere yazıklar olsun!

5. Yorum: birgun 09 03 2018 21:19
gercek yobazlar bir bir ortaya cikiyor. egitime bu kadar dusman olmak senin neyine? bu adam kendini ne zannediyor? birisi suna bir hic oldugunu soylesin ve o koltuktan derhal istifa etsin.

4. Yorum: vatandaş 09 03 2018 20:08
sayın derici boyabat'a yapılacak olan okul sinop'a yapılmış sayılmaz mı neden böyle düşünüyorsunuz boyabat sanayinin çok olduğu bir ilçe meslek lisesi yapılması gayet güzel bir şey değilmi .

3. Yorum: boyabatian 09 03 2018 16:40
anlaşılan o ki; erol bey, yaklaşan oda seçimleri öncesi aday olma kararı almış ve sinop ticaret odası seçimlerini chp nin sinoptaki gücünü kullanarak domine etmek istiyor.
kendisine birkaç sorum olacak;

- her oda başkanı kendi bölgesi için çalışır. bu, normaldir. kendisi, sinop için oda başkanı olarak ne gibi fedakarlıklar yapmıştır? sinop ticaretini geliştirmek adına geliştirmiş olduğu herhangi bir proje yada plan var mıdır? şayet varsa eleştirdiği siyasiler yada bürokratlar kendisine destek vermemişler midir?

- siyasallaştırıyorlar dediği odaları, ak parti karşıtlığı etrafında toplamak suretiyle terörize etmiş olmuyor mu?
- sinop sanayisinin bel kemiği boyabat'a meslek lisesi yapılması yerinde bir karar değil midir? zira kendisinin de u konuda fikir ve önerileri varsaduymak isteriz.
- tezgahlamak, ya sinop'a yapsınlar yada iptal etsinler, bölgecilik yapıyorlar gibi ifadeler kullanmak bir oda başkanına yakışan bir üslup mudur?

2. Yorum: misafir 09 03 2018 15:44
bu kadar eğitim düşmanı olacağına iki okul yapalım biri boyabat diğeri sinopa olsun demiyorsun hükümete belediye başkanına hakaret etmek için basın toplantısı yapıyorsun.

1. Yorum: eğitimci 09 03 2018 06:28
ne sinopun ne de boyabatın meslek lisesine ihtiyacı var, meslek,liselerinde öğrenci yok, sinop merkezde 3000 kişilik meslek lisesi kontenjanına 1000 küsür kişi gidiyor, aynı şey boyabat içinde geçerli. hepsi israf bunu beytül mal gibi düşünün, açın bir fabrikada insanlar çalışsın evine ekmek götürsün


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

323331


Tasarım:DtGaNi