Yayın Tarihi:12 04 2018 22:01(1593)

CHP’li Karadeniz: Müftülüğün Kasasından Çıkan Tek Kuruşun Hesabı Verilebilir Olmalıdır

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sinop Şubesi ve Sinop Müftülüğü tarafından Korucuk Köyü Hasibe Hatun Erkek Kur’an Kursu ile Korucuk Merkez Kız Kur’an Kursunun bir firmaya yaptırılan bakım ve onarım işlerinde şaibe varsa aydınlatılması gerektiğini söyledi. Karadeniz, “Bu bakım onarım işlerinin arkasından pis kokular geliyor. Müftülüğümüzün kasasından çıkan tek kuruşun hesabı verilebilir olmalıdır. Eğer verilemiyorsa sorumlularından hesap sorulmalıdır. Sinop Müftüsü bu konular hakkında herhangi bir araştırma, inceleme ya da soruşturma yapmış mıdır? Bu pis kokulara rağmen o makamda nasıl oturabilmektedir?” dedi.

CHP’li Karadeniz, TDV Sinop Şubesi ve Sinop Müftülüğü tarafından 433 bin 705 liraya Korucuk Köyü Hasibe Hatun Erkek Kur’an Kursu ile Korucuk Merkez Kız Kur’an Kursunun bakım onarım işlerinin yaptırıldığı hatırlattı. Karadeniz, firmanın 22 Eylül 2016 tarihinde TDV Sinop Şubesi’nden bakım onarım işlerini yaptığını gösterir faturayı yazılı olarak talep ettiği, Vakfın firmaya fatura yerine 5 Ekim 2016 tarih ve 129 sayılı yazı ile yanıt verdiğini bildirdi. Yazılı olarak verilen yanıtın incelendiğinde kamuoyunu ilgilendiren ve yanıt bekleyen sorular ortaya çıktığını belirten Karadeniz, şunları söyledi:

“Firma, 2015 yılında kestiği faturasına ait bilgileri Vakıf’tan istiyor. Vakıf da firmaya ‘Kapalı zarf usulü teklif alınarak en düşük teklif Sinos inşaat tarafından gelmiş olup anılan iş Sinos inşaata verilmiştir. İşlemler Şube Yönetim Kurulu Kararı ile yapılmış olup sözleşme yapılmamıştır. Şirketin verdiği vekalete bianen işleri yürütmüş olan kişiye ödemeler yapılmıştır.’ diyerek yanıt vermiş. Bu yazışmalardan, firmanın 2015 yılında bir fatura kestiği ancak 433.705 liralık faturanın ortada olmadığı anlaşılıyor. Bu bakım onarım işlerinin arkasından pis kokular geliyor.  Müftülüğümüzün kasasından tek kuruşun hesabı verilebilir olmalıdır. Eğer verilemiyorsa sorumlularından hesap sorulmalıdır. Firma bu bilgileri neden TDV Sinop Şubesi’nden istemiştir? Fatura yerine neden 05.10.2016 tarih, ŞB/5701-221-01-03-129 sayılı yazı ile cevap verilmiştir? Firma ile neden sözleşme yapılmamıştır? soruları bu işin başında olanlar tarafından yanıtlanması gerekiyor. Sinop Müftüsü bu konular hakkında herhangi bir araştırma, inceleme ya da soruşturma yapmış mıdır? Bu pis kokulara rağmen makamında nasıl rahat oturabilmektedir? ”

Barış Karadeniz, konuyla ilgili ortaya çıkan bilgilerle birlikte Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi de verdi. Karadeniz, Başbakan Yıldırım’a “İddialar hakkında soruşturma, idari ve hukuki işlemler kim ya da kimler tarafından engellenmektedir? Bu konunun aydınlığa kavuşması için ne zaman talimat vereceksiniz?” diye sordu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

245118


Tasarım:DtGaNi