Yayın Tarihi:12 04 2018 23:09(2021)

Sinop Müftülüğü'nde Devleti Zarara Uğratanlar Barış Karadeniz'in Takibinde

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Müftülüğü’nde ortaya çıkan “devleti zarara uğratma” ve “görevi kötüye kullanma” soruşturmasını takibe aldı.

Sinop’ta 19 aydır devam eden soruşturmanın neden henüz sonuçlandırılarak sorumlularının yargı önüne çıkartılmadığını soran Barış Karadeniz, “Sinop Müftülüğümüzde yapılan işler nedeniyle devletimizi zarara uğratan sorumlular hakkında hukuki ve idari işlem yapılmasını kim ya da kimler engelliyor? Geciken adalet, adalet değildir. Masumları ve suçluları ortaya çıkaracak yargıdır. Adaleti engelleyen varsa bu kişiler de yargının önüne çıkarılmalıdır” dedi.

CHP’li Karadeniz, 2014-2015 yıllarında Sinop Müftülüğü’nde yapıldığı ortaya çıkan ve “görevi kötüye kullanma”, “devleti zarara uğratma” iddiası ile yapılan ön incelemeden sonra 03 Ağustos 2016 tarihinde soruşturma izni verilen 10 personel hakkındaki sürecin henüz sonuçlandırılmadığını söyledi. Üzerinden 19 ay geçmesine rağmen sorumluların hakim karşısına çıkarılmadığını belirten Karadeniz, bir valinin soruşturma izni vermediğini daha sonra gelen valinin ise soruşturmaya izin verdiğini hatırlattı. Takibe aldığı konu ile ilgili bilgi veren Karadeniz şunları söyledi:

“02.08.2016 tarihli 2016/44 no’lu kararla soruşturma izni verilen belgede çok ciddi iddialar yer almıştır. Yapılan inceleme sonucu elde edilen bilgiler çerçevesinde; alınan ifadeler, teknik bilirkişi incelemesi ve alım, bakım, onarım işlerine ait tüm bilgi ve belgeler birlikte değerlendirilmiş, 2014-2015 yıllarında Sinop İl Müftülüğü hizmet binasında yapılan ilave kat, mal ve hizmet alım, bakım, onarım, yapım işlerinde devletin zarara uğratıldığı tespiti yapılmıştır. Ön inceleme neticesinde tanzim edilen rapor ve işlem dosyasında; Türk Ceza Kanunu’na göre İmar Kirliliğine Sebep Olma suçunu teşkil ettiği belirtilmiştir. Bunun dışında Kamu İhale Kanunu yönünden, 2014 yılında doğrudan temin yoluyla 119.842,09 TL, 2015 yılında doğrudan alım yöntemiyle 179.717,54 TL, iki yılda 19 yapım işi için toplam 299.559,63 TL ödeme yapıldığı anlaşılmış, Müftülük hizmet binasında gerçekleştirilen mal alım, bakım-onarım ve yapım işlerinin Kamu İhale Kanunu’na aykırılık teşkil ettiği belirtilmiştir. Yine, Türk Ceza Kanunu’nun 257’inci “Görevi Kötüye Kullanma” maddesi yönünden, birçok malzemenin evrak üzerinde alındı gösterilerek parası ödendiği halde Müftülük hizmet binasındaki işlerde kullanılmadığı, bu durumun kamu zararı oluşturduğu tespit edilmiştir. Soruşturma izni verilenler hakkında hukuki ve idari işlem yapılmasını kim ya da kimler engelliyor? Geciken adalet, adalet değildir. Masumları ve suçluları ortaya çıkaracak yargıdır. Adaleti engelleyen varsa bu kişiler de yargının önüne çıkarılmalıdır. Bu iş öyle savsaklanır hale gelmiş ki, hakkında soruşturması süren müftülük personeli, güzide bir eğitim kurumumuz olan Sinop Üniversitesi’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne atanıyor. Adalet yerini bulana kadar takipçisi olacağım. ”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz TBMM’ye sunduğu ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesinde de Sinop İl Müftülüğünde ortaya çıkan, görevi kötüye kullanma, devleti zarara uğratma, imar kirliliğine neden olma suçlarından verilen soruşturmanın akıbetini sordu. Karadeniz, Başbakan Yıldırım’a “Soruşturma izninin verildiği günden bu yana 19 ay geçmesine rağmen neden bu zamana kadar sonuçlandırılmamıştır? Sinop Müftülüğümüzde yapılan işler nedeniyle devletimizi zarara uğratan sorumlular hakkında hukuki ve idari işlem yapılması istenmemekte midir? Soruşturma ve adalet geciktirilerek, Sinop Müftülüğümüzde görevi kötüye kullanma, devleti zarara uğratma gibi çok ciddi suçların üstü örtülmek mi isteniyor? Soruşturmayı ve adaleti geciktirenler kim ya da kimlerdir? Soruşturmayı ve adaleti geciktirenler hakkında idari ve hukuki işlem yapılması için ne zaman talimat vereceksiniz?” sorularını yöneltti.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: imam 13 04 2018 15:06
söz konusu imam müftü ise hata yapmazlar yemezler kitabına uydurup uydurup millete din iman ayaklarıyla kaydırırlar yaradan var haksız yenilen kuruş bile sevdiklerinden evlatlarından cigerlerinden çıksın

1. Yorum: isimsiz 13 04 2018 02:54
şu sinop tan kurtulsak boyabat olarak kendi derdimiz kendimiz çözeriz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

339870


Tasarım:DtGaNi