Yayın Tarihi:13 04 2018 17:37(1258)

Sinop'a “Nitelikli Haksızlık” Yapıldı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’un köklü ve başarılı okullarının “nitelikli okul” kapsamına alınmaması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nda girişimlerde bulundu. Karadeniz, “Sinop’a haksızlık yapılmasını istemiyoruz” dedi.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nun yayınlanmasının ardından Sinop’taki Sarı Saltuk Anadolu Lisesi ile Sinop Anadolu Lisesi’nin “Nitelikli Okul” kapsamına alınmaması Sinopluların tepkisine yol açtı. Sinoplular, “Sinop’a ‘nitelikli haksızlık’ yapılmıştır” dediler.

Sinoplu vatandaşlar, Sinop’un köklü okullarından Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nin, eğitim ve öğretimde sayılı fiziki olanaklara sahip olmasına, bugüne kadar birçok başarılara imza atmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “nitelikli okul” kapsamına alınmamasının kabul edilemez olduğunu dile getirdiler. Sinop Anadolu Lisesi’nin de 30 yıldır Sinop eğitim ve öğretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sinoplular, Milletvekilleri Barış Karadeniz’e Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uygulamasından vazgeçmesini, her iki okulun da “nitelikli okul” kapsamına alınması taleplerini ilettiler.

Sinop’un köklü ve başarılı okullarına yapılan haksızlığı takibine alan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Sinopluların taleplerini yazılı olarak bildirirken, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüşmede bulundu. Karadeniz, Sinop’un eğitim ve öğretim alanında hedefleri olduğunu, bu alandaki hedeflerine ulaşabilmesi için eğitim ve öğretim her koşulda desteklenmesi gerektiğini söyledi. “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda Sinop’a destek vereceğine inanıyoruz. Vatandaşlarımız ve Sinop’un milletvekili olarak ben, Sinop’a haksızlık yapılmasını istemiyoruz” diyen Karadeniz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sarı Saltuk Anadolu Lisesi ile Sinop Anadolu Lisesi’ni ‘Nitelikli Okul’ kapsamına alması gerektiğini dile getirdi. Barış Karadeniz şunları ifade etti:

“Sinop ilimizde bulunan Sarı Saltuk Anadolu Lisesi, geçmişte Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi olarak çok değerli öğretmenler yetiştirmiş, günümüzde de eğitim kalitesi, geniş yerleşkesinde bulunan öğrenci pansiyonu ve laboratuvarları ile ilimizin en iyi eğitim ve öğretim veren okullarından bir tanesidir. Yine ilimizin gençliğine uzun yıllar boyu başarı ile hizmet eden Sinop Anadolu Lisesi de binlerce gencimizi geleceğe hazırlamıştır. Birçok vatandaşımızdan şikayet mektupları alıyoruz. İlimizin kalkınması, gelişmesi için ilimizde daha fazla okulun nitelikli okul kapsamına alınması konusu Sinop halkı için çok önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde her iki okulumuzun da nitelikli okul kapsamına alınması için girişimlerimizi sürdüreceğiz.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

321127


Tasarım:DtGaNi