Yayın Tarihi:12 05 2018 19:56(935)

Sinop Üniversitesinden Engelliler İçin 5 Dakikalığına Empati

Sinop Üniversitesi ile Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, engelli vatandaşlarımızın çektiği zorlukları anlamak adına empati etkinliği düzenlendi.

Sinop Hükümet Meydanında düzenlenen etkinlikte, Sinop Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından katılımcıların gözleri bağlanıp ellerine baston verilerek, engeller konulan parkurda yürümeleri istendi. Parkuru bitiren katılımcılar daha sonra aynı yolu tekerlekli sandalye üzerinde geçmeye çalıştılar.

Sinop Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Binhan Koyuncuoğlu yaptığı açıklamada, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Yaşamda herkesin birer engelli adayı olduğuna işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Binhan Koyuncuoğlu, "Engellilerin, neler hissettiğini nelerle karşılaştığını nasıl yaşadıklarını anlamak ve algılamak adına bir nebze olsun farkındalık oluşturmak için bugün empati etkinliği düzenledik. Etkinliğin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze, Üniversitemiz Rektörlüğüne ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

314423


Tasarım:DtGaNi