Yayın Tarihi:15 05 2018 18:06(751)

İl Müftüsü Çelik; Ramazan-ı Şerif Allah’ın Bir İkramıdır

Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun ki bizleri rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan bir Ramazan-ı Şerife daha ulaştırdı. 15 Mayıs 2018 Salı günü akşamı ilk teravihin coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Bu gece ilk sahurun huzurunu hep beraber tadacağız. Çarşamba günü de ilk orucumuzun heyecanını duyacağız. Bir ay boyunca evimize misafir olacak Ramazan-ı Şerifi en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız.

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ’den kurtuluş olan bu ayda Kur’an-ı Kerim’i okumaya, anlamaya çalışıp, O’nu hayatımıza rehber etme kararımızı tazeleyeceğiz. Bu ayda dinimizle ilgili bilgimizi artırmaya ve Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav) sünneti seniyyelerini yaşamaya, güzel ahlakı ve örnekliği ile daha fazla buluşmaya gayret göstereceğiz.. Kur’an-ı Kerim ve Sünnetle iç içe bir ay geçirme fırsatı yakaladık. Ramazan-ı şerifle bütünleşen oruç ibadetini hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Eş, dost ve akrabalarımızla, sevgi ve ilgiye muhtaç kimselerle iftar sofralarında buluşup, Zekat ve fitremizle, hayır ve hasenatımızla ihtiyaç sahibinin yanında olmaya çalışacağız.

Ramazan-ı Şerif Ayı Kur’an-ı Kerim Ayıdır. Çünkü içerisinde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir gecesi bulunmaktadır. İlâhî mesajın anlaşılması ve yaşanması maksadıyla indirilmiş olan Kur’an-ı Kerim, Cenab-ı Hak’tan öğüt, gönüllere şifa, inananlara rehber ve rahmet olması itibariyle yaratan ile yaratılan, arasında bir köprüdür. Düşünülüp öğüt alınması için kolaylaştırılmış olan Kur’an’ı Kerim’i okuyan ve yaşam alanına aktaran kimse, asla zarar etmeyecek bir ticaretin erbabı olabilir. O sebeptendir ki bu aylada mukabelelere giderek Kur’an-ı Kerim ile arkadaşlığımızı daha da pekiştireceğiz. İlimizde her camimizde mukabele okunacak olup, Hatimle teravih namazı Meydan Kapı Camiinde kılınacaktır. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve bayanları teravih namazına davet ediyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi, Manevi duygularımızın tavan yaptığı bereket ve rahmet dilimi olan bu mübarek ayda bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutması, önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımak ve bu konu hakkında duyarlılık oluşturmak amacıyla bu Ramazan-ı Şerif ayı “İsraf” teması belirlenmiş olup, bu konu üzerinde her zamankinden daha çok hassasiyetle durulması istenmiştir.

Alaaddin Camii Avlusunda 30 Ramazan 30 İftar

Her geçen gün zayıflayan hak duyarlılığının Ramazan ayı vesilesiyle yeniden pekiştirilmesi için gayret gösterecektir. Rabbimiz, bizleri haklara riayet eden ve haklarına riayet edilenlerden eylesin. Kardeşlik kardeşi unutmamak, yalnız ve çaresiz bırakmamaktır. Sofralarımızı muhakkak surette ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalıyız. Ramazan bizlere paylaşmayı öğütleyen ve hatırlatan bir aydır. Bu Ramazan-ı Şerif ayında Alaaddin Camii bahçesinde kurulan iftar çadırında hayırseverlerin katkıları ile her gün 300 kişinin birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde iftar yapmaları sağlanacaktır. Sinop’ta Ramazan-ı Şerif iklimini yakından hissettirecek Alaaddin Camii Avlusundaki “İftar Soframız”ın gerçekleşmesinde bize yol gösteren sayın valimize, destekleyen Sinop’lu hayırsever işadamı ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum.

Ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerini ve zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım. Silahların gölgesinde Ramazan-ı Şerif’e giren Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşu için çaba harcayalım. Dünyanın farklı yerlerinde kardeşlerimizin yaşadığı mazlumiyet ve mağduriyetlerin son bulması için Yüce Rabbimize dua ve niyaz edelim. Tüm insanlığın ümidi olduğumuzu unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Sinop’lu hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, Bu müstesna günlerin manevi bereketinden istifade edebilmemizi , bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”dedi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: usta ustam 21 05 2018 06:33
kandilsiz mescit camiinde kuran kursu öğrencileri hatimli teravih namazı kıldırıyorlar bu günlerde.ama bir gelin görün ki namaz esnasında en arkadan 2 sıra öğrenci safı namaz başlar başlamaz camiyi terk edip teravih namazı bitimi camiye geliyorlar..görevli kuran kursu hocası en önde olduğu için olayın farkında değil..namazı kıldıran görevli öğrencilerden allah razı olsun,,harika biçimde görevlerini yapıyorlar..ilgililerin dikkatini çekmesi için yazdım bu yazımı..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

321207


Tasarım:DtGaNi