Yayın Tarihi:15 05 2018 18:22(926)

Avrupalı Sinoplular Hıdırellez Şenliğinde buluştu

Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (ASİDER),  Duisburg kentinde düzenlediği Hıdırellez Şenliği büyük coşku içerisinde gerçekleşti. 

ASİDER'in Duisburg Şubesi tarafından organize edilen hıdırellez şenliğine, ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Sahra Şahin, Sirvan Ünal da katıldılar. Almanya’nın Duisburg ve çevre illerinde yaşayan Sinopluların aileleri ile katıldığı hıdırellez şenliğinde bir konuşma yapan ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, şenliğin organizesinde büyük emeği geçen ASİDER’in Duisburg Bölge Başkanı Şevket Öztürk teşekkür etti. Başkan Ali Çalışkan, “Avrupa“da 200 bine yakın Sinoplu yaşıyor. ASİDER'imizde Avrupa genelinde örgütlenentek ve en büyük yöresel dernek. Derneğimizi daha da büyütmek adına şubeleşme gittik. Kısa sürede, Avusturya’da, Almanya“nın Gelsenkirchen, Hamburg, Iserlohn, Kassel, Münih, Stuttgart, Duisburg, Oberhausen, Krefeld, Bielfeld, Horn kentlerinde şubelerimizi faaliyete geçirdik. Yönetim olarak özellik şubeleşme çalışmalarına devam edeceğiz. Bu konuda teşkilat başkanlığımız yürüten Sirvan Ünal çalışmalarını ve katkılarını büyük taktirle karşılıyoruz ve kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kısa bir süre önce faaliyete geçen Duisburg şubemiz, böylesine büyük bir organizasyona imza atarak, şubeleşmenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha bizlere gösterdi. Tabiki burada en büyük emek Duisburg Bölge Başkanımız Şevket Öztürk“tür. Bu türk coşkular Avrupa“daki Sinopluların birlik ve beraberliğini daha güçlendirecektir.“ diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

229283


Tasarım:DtGaNi