Yayın Tarihi:16 05 2018 02:43(1141)

İsrail Devleti'nin Gerçekleştirdiği Katliamı Kınıyor, Lanetliyoruz!

14 Mayıs tarihinde, Filistinliler tarafından ‘’Felaket Günü’’ kabul edilen, İsrail Devleti’nin kurulduğu günde, Filistin halkı yine büyük bir acı yaşıyor. ABD‘nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini, özelikle de bu tarihe denk düşürerek, Kudüs’e taşıması tam bir provokasyondur. Ve bugün Filistin, Kudüs yine yine yine Katliamlarla, İsrail devletinin terörüyle, dünya kamuoyu önündedir. Ve elbette Filistin halkının onurlu direnişiyle, özgürlük mücadelesiyle de.

Dünden bu yana 50’nin üstünde Filistinli ABD’nin Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşımasına karşı çıktığı için, hayatını kaybetmiş durumda. Binlercesi de yaralı. Trump ve İsrail, Orta Doğu’nun bağrına hançer saplamıştır. Bu uygulamalar barışa değil, savaşa davetiye çıkaran uygulamalardır.

14 Mayıs 1948’den beri Filistin topraklarının yüzde 78’i işgal edildi. Filistin halkının en az yüzde 60’ı göç etmek zorunda bırakıldı. Binlerce Filistinli topraklarından uzakta mülteci kamplarında yaşıyor. 1.5 Milyon Filistinli ise Gazze’de kuşatma altında yaşam mücadelesi veriyor.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi 70 yıl sonra, İsrail Devleti, Filistin halkına benzer acıları yeniden yaşatıyor. ABD’nin verdiği destekle İsrail Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ediyor. İsrail’e destek olan ve çıkar ortaklığı yapan ABD, Filistin halkının yaşadıkları karşısında sessiz kalıyor.

Bizler bu vahşete sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız.

Kudüs’ü “İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı” sonucunda bir kez daha acıyla, kanla, gözyaşıyla gördük ki; ABD emperyalizmi ve diğer emperyalist haydutların, onların işbirlikçilerinin, Ortadoğu halklarının BAĞIMSIZLIK, ÖZGÜRLÜK VE HAK EŞİTLİĞİ mücadelesinin en büyük DÜŞMANIDIRLAR.

Bir kez daha gördük ki, işgalci, yayılmacı, sömürgeci emperyalist politikalar, hamasi nutuklarla engellenemez!!!!

Bizler Türkiye işçi ve emekçileri, halkaları, işgale, emperyalizme ve işbirlikçiliğe karşı mücadele birleşmeden ne Filistin’de ne de Ortadoğu’da, ne içeride ne dışarıda; barışın, huzurun, özgürlüğün, demokrasinin olmayacağını biliyoruz! Bunu da buradan bir kez daha ifade ediyoruz.

ABD emperyalizmi ve diğer emperyalist haydutların bağımsızlık, özgürlük ve hak eşitliği taleplerinin en büyük düşmanıdırlar, işte şimdi bir kez daha bunu yaşıyoruz.

Sermayenin ve onun işbirlikçilerinin ikiyüzlü-riyakâr politikalarına karşı birleşmeliyiz!!!

Gün süslü laflarla durumu kurtaracak gün değildir. Siyonizme karşı mücadeleyi emperyalizme karşı mücadeledir. Bugün Ortadoğu emperyalist işgal, sömürü, katliam politikaları nedeniyle kan gölüne dönmüştür. Filistin Halkının kendi kaderini tayin etme hakkını kabul etmeden, birleşik, demokratik, bağımsız ve özgür bir Filistin’i savunmadan izlenecek bir yol yoktur.

ABD, AB, Rusya Emperyalistlerinin politikaları tüm Ortadoğu’da yeni egemenlik savaşlarına gebedir. İran, Irak, Lübnan, Suriye hedefteyse elbette ki de Türkiye’de hedeftedir. Bizler diyoruz ki emperyalistler Ortadoğu’dan defolacaksa BU TÜM ORTADOĞU HALKALARINI BİRLİKTE MÜCADELESİ VE DAYANIŞMASIYLA OLACAKTIR. KUŞKUSUZ Kİ EMPERYALİSTLER VE İŞBİRLİKÇİLERİ YENİLECEKTİR!

AKP Başkanı Erdoğan ise söylemleriyle Filistin’e destek olurken İsrail ile bütün ticari anlaşmaları yapmaya ve sürdürmeye devam ediyor. Gerçekten İsrail’e ve ABD’nin politikalarına karşı bir yaptırım uygulanacaksa öncelikle ABD ve İsrail ile yapılan başta silah anlaşmaları, tank ve silah modernizasyonu olmak üzere bütün açık ve gizli anlaşmalar iptal edilmelidir.

Bir kez daha tekrar edelim;

▪ İsrail ve ABD ile yapılan bütün gizli ikili anlaşmalar iptal edilmelidir.

▪ İsrail ile tank ve silah modernizasyonuna dair bütün anlaşmalar yırtılmalıdır.

▪ İsrail katliamlara son vermelidir.

▪ İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir.

▪ Filistinli mültecilerin kendi topraklarına geri dönmesine saygı göstermelidir.

▪ Bütün emperyalistler ve işbirlikçileri Ortadoğu’dan çekilmelidir.

Biz Sinop Emek Demokrasi Güçleri olarak mazlum Filistin Halkının yanında olduğumuzu, ABD ve işbirlikçi İsrail’in bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilmesini, bir kez daha dile getiriyoruz.

FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!

Sinop Demokrasi Güçleri

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: zamunda 16 05 2018 21:09
siz bu protestoyu yaparken bugün türkiye limanından israile barzaninin petrolleri gitti varil varil :)

2. Yorum: 2012 16 05 2018 18:21
mhp grup başkanvekili yusuf halaçoğlu, çevre bakanı idris güllüce'ye, 18 mayıs 2012'de yürürlüğe giren yüzde 10 sınırlaması öncesi ve sonrasında israil vatandaşlarının türkiye'de aldıkları taşınmazları sordu. bakan güllüce'nin verdiği bilgiye göre israil vatandaşlarının 1 kasım 1923 ve 18 mayıs 2012 tarihleri arasında 40 adet parseli bulunuyordu. bunların büyüklüğü de yaklaşık 12 dönüm idi. ancak yasadan sonra rekor bir alım yapıldı. israil vatandaşları 57 ayrı adet parsel daha satın aldı. son iki yılda alınan taşınmazların büyüklüğü ise yaklaşık 59 dönüm olarak gerçekleşti. halaçoğlu'nun, “filistin'de yaşanmakta olan katliama rağmen israil vatandaşlarına toprak satışını halen düşünülmekte midir? israil vatandaşlarına satılmış bulunulan taşınmazlarla ilgili bir yaptırım düşünülmekte midir?” sorusuna çevre bakan güllüce, “belirtilen hususlara ilişkin bir çalışma bulunmamaktadır” cevabını verdi.

1. Yorum: lanet 16 05 2018 05:20
lanet olası abd israil kınamakka me pluyor şerafszler yapacanı ztwn yapıyornerede islam ülkeleri neredeinsanlık arablsr bile olmuş abd uşağı suriyede temizlik yapıkıyorsa filistindedeyapıkır gerçek sahiplerine verilşr ben bunu bilşrşm kısacası israil şeytanlatonın kafadını kesecekdşn bn bunu bilirim


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

314012


Tasarım:DtGaNi