Yayın Tarihi:16 05 2018 03:06(2232)

Son anket sonuçları açıklandı: Erdoğan, İnce ve Akşener'in oy oranı...

24 Haziran seçimleri öncesi anket çalışmaları yapan şirketler, çarpıcı sonuçlar açıklamaya devam ediyor. Remres Kamuoyu Araştırma ve Danışma'nın hazırladığı son anketlere yansıyanlar ise şöyle:

1-2 Mayıs tarihlerinde yaptığımız araştırma ile 6- 9 Mayıs tarihleri arasında yaptığımız bu araştırma sonuçlarında dikkat çekici birkaç fark göze çarpmakta. Ankette AKP ve MHP'nin kan kaybettiği görülürken, İYİ Parti ve CHP'nin oy potansiyelinde artış olduğu gözleniyor. Saadet Partisi’nde ise seçime kadar oy trendinin artacağı ve özellikle AKP’den dönecek seçmenlerin sığınacağı en güvenli liman olacağını söylemek şaşırtıcı olmaz ifadelerine yer veriliyor.

Gerek Muharrem İnce isminin CHP tabanında yarattığı heyecan, gerek Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nun 100.000’er imzayı çok kısa sürede tamamlamaları ile yaptıkları güç gösterileri; Millet İttifakı’nın kısa süre içinde 1.7 puanlık bir artış yakalamasını sağlamış görünüyor. İttifakın, partilerin tekil oylarının az da olsa üstünde bir puan almasının temel sebebi olarak da ekonomik verileri görülüyor.

Siyaset arenasında son 10 günde yaşanan hızlı gelişmeler, kurulan ittifaklar ve seçim vaatlerinin yavaş yavaş dillendirilmesi gibi etkiler, kararsız ve oy vermeyeceğini belirten seçmenler cephesini 2.8 puan azaltmış görünüyor.

Seçime kadar bu oranın daha da artması sürpriz olmayacağı söyleniyor.

Ankette Meral Akşener ve Muharrem İnce isimlerinden birinin 2. tura kalması durumunda ortaya çıkan en temel fark HDP seçmeninin tavrı olarak görülüyor. Yine Meral Akşener de Millet İttifakı’nı %100’e yakın bir oranında desteklerken, özellikle HDP tabanında Meral Akşener ismi karşısında seçime gitmeme yönünde bir eğilim ortaya çıkıyor.

Ankette İstanbul, Ankara ve İzmir'deki seçmenin göstereceği tepki ise şöyle ele alınıyor:

24 Haziran seçimlerine giderken seçmenlerin en kaygılı oldukları konuların başında açık ara ekonomi gelmekte. Bu kaygı, oy tercihlerinin de en temel sebebi olarak öne çıkıyor. İkinci sırada görülen “işsizlik” konusunun da, temelde, ekonomi başlığında ele alınıyor olması, bu konunun ne denli önemli bir faktör olduğunun alnı çiziyor adeta.

Kaynak: Yeniçağ

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: datcalı 17 05 2018 00:29
oyle gorunuyor ki birisi babalara gelmis!!!

2. Yorum: gökbörü 16 05 2018 21:58
güneş amblemlı partı ve kampanyalardansa!!!!!!!!!
!! oyle de devlet , böylede tayyıp , 10 yıl daha aynı ekıple yola devam , !!!!!!!!!!!!!!!!! devletın başına devlet gelecek!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Yorum: fatih 16 05 2018 14:41
boyabat gazetesi algı yapmakta üzerinize yok ama her zaman olduğu gibi başaramayacaksınız


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

256645


Tasarım:DtGaNi