Yayın Tarihi:20 05 2018 07:02(2431)

Muharrem İnce Sinop'ta halka seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Samsun'da seçim manifestosunu açıklamasının ardından ilk durağı Sinop oldu. İnce Sinop Uğur Mumcu Meydanında halka hitap etti.

Mitingin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanına gelişi sırasinda seçim otobüsünden halkı selamlayan Muharrem İnce'ye miting alanına çıkışı sırasında eşi Ülkü İnce eşlik etti.

İnce, sözlerine başlarken, CHP Grup Başkan Vekili Sinop eski Milletvekili Engin Altay'ı esprili bir şekilde Sinoplulara şikayet etti. İnce: "Engin Altay ve Yaşar Tüzün milletvekillerimizle karış karış Türkiye'yi geziyoruz. Engin Sinoplu, size bir şikayet edeyim onu. Bana bir bardak soğuk su bile vermiyor. Verdiği şeylerin hepsi bulaşık suyu gibi ılık. Sesim kısılırmış vermiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye'nin sorunlarını ilk olarak eğitim alanından çözmeye başlayacağını belirten Muharrem İnce, Türk vatandaşlarının bir Alman veya Fransız çocuğundan daha az zeki olmadığını belirterek, eğitimde sil baştan yeni bir model yapacaklarını söyledi.

İnce, eğitimde "Ben cumhurbaşkanıyım istediğimi yaparım" mantığının kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Eğitimde bir yıl içerisinde uzlaşacağız. AK Partililerle MHP'lilerle İYİ Partililerle HDP'liler ve Saadet Partililerle uzlaşacağız. Kimseye dayatma yapmayacağız. Eğitimde bir uzlaşma, bir model olacak. Gel bakalım kardeşim, biz çocuğumuza ne öğretmek istiyoruz. Matematikse matematik, ne öğretmek istiyoruz yabancı dil. Aklın yolu birdir. Adı ne bunun, Milli Eğitim Bakanlığı. İki bakanlıkta 'milli' var. Uzlaşarak yapacağız, dayatarak değil. Sen din eğitimimi istiyorsun, sana din eğitimi vereceğiz. Sen zorunlu din eğitimi istemiyor musun? Tartışacağız, bulacağız bir yolunu. Modern dünya ne yapıyorsa onu yapacağız. Modern dünya diyor ki eğitim anne karnında başlar. Hamile kadının beslenmesi, spor yapması, bütün bunlar eğitimin bir parçasıdır. Sağlıklı nesiller yetiştireceğiz."

- "Yargıç kimsenin önünde ayağa kalkmaz"

İnce, cumhurbaşkanının önünde düğme ilikleyen yargıdan ülkeye hayır gelmeyeceğini, bu sistemi mutlaka değiştireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı olması halinde yüksek yargı mensuplarının kendisi salona girdiğinde ayağa kalkmayacağını vurgulayan İnce, "Yargıç kimsenin önünde ayağa kalkmaz. Cumhurbaşkanı olsan dahi ayağa kalkmaz. Bana soruyorlar, 'Tayyip Erdoğan'ı yargılayacak mısın? Hayır, benim öyle bir görevim yok ama benim adil, bağımsız, tarafsız bir yargı oluşturma görevim var. Bu yargı düzenini kuracağız. Bu yargı düzeni gerekirse Erdoğan'ı yargılar, gerekirse beni yargılar, herkesi yargılayabilecek. Bu yargı düzenini mutlaka kuracağız." diye konuştu.

- "İş bulamayan mezun öğrenciye iki yıl kredi vereceğiz"

Üniversiteyi bitiren ancak iş bulmayan öğrencilere iki süreyle daha öğrenci kredisi ödemeye devam edeceklerini dile getiren İnce, "parayı nereden bulacaksın" diye soranlara da bu konuda gereken cevabı vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Ülkenin 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar harcadığını belirten İnce, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı olduğumda beş yıl boyunca hiçbir şey yapmasam, hiç fabrika açmasam, hiç yatırım yapmasam, sadece geliri adil dağıtayım maaşlar iki katına çıkar. Bakın, doları durduramıyorlar. Peki ne diyor? 'Tek dertleri beni indirmek.' Vallahi değil, billahi değil. Derdim sen değilsin, derdim millet, millet. 21 Haziran'da cumhurbaşkanı seçileyim dünyaya vereceğim mesaj şudur: Bir, hukuk devleti olacağız, bağımsız bir yargımız olacak, mahkemeler adalet dağıtacak. İki, kamuda yükselme liyakate göre yapılacak. Adamın mezhebine bakmayacağız, adamın ırkına, kökenine bakmayacağız, yeteneğine, bilgisine bakacağız. Bağımsız kurumlar bağımsız olacaksa bağımsız olacak, özerk olacaksa özerk olacak. Çünkü yatırımcı güvenli bir liman arar."

Ülkenin sorgulayan ve yaratıcı gençlere ihtiyacı olduğunu dile getiren İnce, şöyle devam etti:

"Her yıl 10 bin gencimizi eğitim için yurt dışına göndereceğiz. Türkiye'nin kurtuluşu iyi eğitimli gençlerdedir. Bunu başaracağız. Astsubaylara görev tazminatını da vereceğiz, 9/2'yi de vereceğiz. Sözüm söz ama bunu her gün istemeyin. Bir kere söyler Muharrem İnce. Birisi mesaj atmış, 'Astsubaylara kıdem tazminatı vereceğim' dedin, artık söylemiyorsun. Subaylar seni tehdit etmiş' diye yazmış. Muharrem İnce'yi korkutacak adam daha anasından doğmadı. Geçin o işleri. Bana öyle bir şey olmadı, olsa da korkacak halim yok. Uzman çavuşlara da söz verdim. Polislere de dedim, 3 bin 600'ü yapacağız. Öğretmenlere mülakatı kaldıracağız."

Muharrem İnce konuşması sonrası Sinoplularla birlikte miting meydanında selfie çekti.

Kaynak: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: şakir 21 05 2018 18:24
akepeyi yıkında artık sen mi olursun meral mi olur 2 de %50 kesime uyar

1. Yorum: selvi 20 05 2018 21:29
ne olur ne olmaz belki bir daha bu firsat ele gecmez,bulmusken bir selfi cekelim sinopluklaaa..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

239526


Tasarım:DtGaNi