Yayın Tarihi:09 06 2018 01:30(1499)

Bakan Gelmeden Müjdesi mi Geldi?

8 Haziran 2018 - Sinop Merkez ilçesi 5. derece yatırım bölgesinden çıkartılarak, 2. derece yatırım bölgesine düşürülürken, Boyabat 6. derece yatırım bölgesinden çıkartılıp, 3. derece yatırım bölgesine düşürüldü.

14 Mayıs 2018 tarihli ve 2018/11773 sayılı kararnameye göre Sinop Merkez ilçesi 5. derece yatırım bölgesinden çıkartılarak, 2. yatırım bölgesine, Ayancık, Boyabat ve Gerze ise 6. derece yatırım bölgesinden çıkartılıp, 3. derece yatırım bölgesine alındı.

Uzun yıllardır yapımının bitmesi beklenen, Boyabat, Saraydüzü ve Durağan bölgesinin kalkınması için bir umut kapısı olan, önceki dönemlerde ki siyasilerin ve Organize sanayi yönetiminin çabalarıyla 6. derece yatırım bölgesine çıkarılan, Boyabat Organize Sanayi Bölgesine mevcut siyasilerin sahip çıkamadığı görülüyor.

Boyabat Organize Sanayi Bölgesine yapılan yatırımlara umut bağlayan bölgede işsizliğe son verilmesini bekleyen işsiz vatandaş şimdi ne yapacak?

Sinop ili hala büyük şehirlere göç veren ilk 3 ilden birisi olmaya devam mı edecek?

ŞİMDİ NE Mİ OLACAK?

Sinop Merkez Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak isteyenlere Devlet, arsanın %100’ünü tahsis ediyordu. Son çıkan kararname ile birlikte 5. yatırım bölgesinden 2. kademeye düşürülen Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcılar arsanın % 40, Ayancık, Boyabat ve Gerze ise % 60 faydalanabilecek.

Ayrıca bu durum mevcut sanayi tesislerinide olumsuz etkileyecektir. Bir çok indirimden faydalanamayacak olan Boyabat Sanayisini oldukça zor günler bekliyor. Böyle bir durum zaten zor durumdaki fabrikaların kapanmasına neden olacaktır.

Sinop ile ilgili tüm yetkililer, siyasiler ve STK'lar, Sinop ve ilçelerini düşürdüğünüz bu durumdan umarım gurur duyuyorsunuzdur.

Müjde, Bakan Boyabat’a Geliyor…!!!

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: işçi 09 06 2018 17:07
sayın politikacılar, boyabattaki siyaset erbabının ve stk ların kendilerini boyabat'ın durumu ile ilgili bilgilendirildikleri takdirde olaylara vakıf ve müdahil olurlar.
eğer yerel ilgililer meselelere vakıf değillerse ve kendilerini bilgilendirmedilerse, milletvekillerinin bu konu da sorumlu tutulmaları hakkaniyet ölçüleri içinde olmaz diye düşünüyorum.
kanaatimce şimdi hep beraber bu durum nasıl düzeltilir diyerek ortak akılla çalışma zamanıdır.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

260050


Tasarım:DtGaNi