Yayın Tarihi:11 06 2018 23:38(1425)

Sinop, Saraydüzü Zaimköyü Kozluca Mahallesi şenliklerine davet

Bu yıl 19'ncusu düzenlenecek geleneksel Sinop Saraydüzü İlçesi Kozluca Mahallesi şenliklerine bütün yöre halkını davet eden Sedat Çolak, bölgenin ilk şenliklerine öncülük yapan Kozluca Mahallesi bu geleneğini bu yılda davetlilerin katılımı ile gerçekleştirecektir.

Ağalığın sembolik olduğunu belirten Sedat Çolak, "Boyabat, Saraydüzü, Durağan ilçelerimizde ilk olarak 1999 yılında "Kozluca Mahallemizin yaylası olan Yörük Yurdu Yayla Şenlikleri adı altında başlatılmıştır. Bölgemizde, ilk olarak Çorum'un Kargı ilçesi Gölet Köyü Akkaya Yayla Şenlikleri ile bölgemize yayla şenlikleri geleneğini getirmiştir."

Kozluca Mahallemiz, Sinop'un en son orman köyüdür. Bizden yukarıda köy yoktur. Mahallemizin köy nüfusu kış aylarında bir kişi olurken yaz aylarında nüfusu artmaktadır. Gurbetteki nüfusu ise yaklaşık bin civarındadır. 1987 yılında Zaim Köyü Kozluca Mahallesi Güzelleştirme Derneği kurulduğunda, İstanbul'da 3 Sinoplu dernekten biriydi. O tarihte, derneğimizin kayıtlı üyesi 225'di. Kozluca Mahallemiz, sosyal, kültürel gibi alanlarda ilklere imzasını atmıştır.

Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü 19'ncu geleneksel şenliklerimize herkesi davet ediyoruz, etkinliğimize katılmalarından dolayı şeref duyacağımızı şimdiden belirmek isterim. 1100 rakımlı, Çam ormanları arasında düzenlediğimiz etkinlikte güzel bir gün geçireceklerini umut ediyorum.

SEDAT ÇOLAK KİMDİR?

Sedat Çolak merhum Hüseyin Çolak'ın en büyük oğludur. 1956 yılında Kozluca Mahallesinde dünyaya gelmiştir. Daha sonra, Ailesi ile birlikte İstanbul'a göç etmiştir. Eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. 1987 yılında kurulan Kozluca Mahallesi Güzelleştirme Derneği'nin yönetiminde bulunmuştur. Evli iki çocuk babasıdır. Halen, özel bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmaktadır.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

301067


Tasarım:DtGaNi