Yayın Tarihi:12 06 2018 23:38(1764)

Durağan’da Köylüler “Hizmet Oy Verene mi? Vermeyene mi?”

11 Haziran 2018 - Durağana bağlı Akçaalan ve Emirtolu ve çevre köylerinin bağlantı yolu yıllardır yapılmayı bekliyor. Köylüler, yetkililere adeta ateş püskürüyor.

Edinilen bilgiye göre, her  2 köy ve civar köyler  arasındaki 8-10 km gibi kısa mesafeli yolun arasında bulunan akarsunun belirli zamanlarda suyun yükselmesi ve su akışının yer yer araç veya  yayaların geçişini zorlaştırması ifade edilirken,Düğünde cenazede komşuluk ilişkileri için önemli bir yol olan bu yol yapılamadığı için köylüler 30 km den fazla yol gitmek zorunda kalıyorlar.

Vekil 5 Yıldır Nerede?

Sinop ilimizin Boyabat’tan sonra en büyük 2 ilçesi konumunda olan 40 bin gibi bir nüfustan 17 bine düşerek sürekli göç veren Durağanlılar; ilk defa Durağan’lı  bir  vekil çıkmasına sevindiklerini, hizmet akışının hızlanacağını düşünürken,  basit bir köprü yada menfezle çözülecek olan bu işin 5 yıldır yapılmamasına tepki gösterdiler.

Ak Partiye %85 Oy Verdik!

Köylüler “yıllardır stabilize olmasına rağmen kullanılan bu yolun mesafe olarak kısa olması ile birlikte kışın kar tutmadığını gidiş gelişlerin bu güzergahtan daha rahat ve kısa zaman aldığını, yetkililerin kendilerini önemsemediklerini ifade ederken, Durağan halkı olarak Ak Partiye %85 oy verdik ve Cumhurbaşkanımızın İl Kongresinde de bu oy yüzdemiz nedeniyle övgüye mazhar olduk demektedirler. Ödülümüz böyle mi  olmalı? %85 oy veren Durağan, Sinop’un en fazla hizmet alan  ilçesi olması gerekmez mi? veya hakettiği hizmeti alması gerekmez mi? Hala göç veren bir Durağan olmaya devam ediyoruz. Bizim köyümüzde 80 hane 35 haneye düştü! Ve diğer çevre köylerde aynı, bu ne sorumsuzluk! sevineceğimiz yerde çaresizce bekliyoruz. 24 Haziran’da seçim var.  Yakında gelirler” diye serzenişte bulundular.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: çoraklılardan 16 06 2018 19:04
bu köyün yol durumu vahim be dostlar. yetkililer göreve.derhal gerekli tedbirler alınarak şu yola bir şekil düzen verilmesi lazım.o lazım bu lazım şu lazım neme lazım.

5. Yorum: aslan 14 06 2018 00:55
"yol yaptik,,, köprü yaptik,,,"

4. Yorum: yenimahalleli 13 06 2018 22:29
onlara az bile

3. Yorum: müstaak 13 06 2018 20:51
siz ve sizin gibi zihniyete az bile sşz gider yine oy verrsiniz madem hizmet alamıyorsunuz sizde bu secim cevabini virin

2. Yorum: durağanlı 13 06 2018 19:49
köyleri tank ve top atışlarıyla yerle bir etseler yine de tulum çıkarırlar boşuna uğraşmayın.

1. Yorum: doğru 13 06 2018 15:05
akıllanmazsınız siz gene gidip verirsiniz oyunuzu. inanmazsanız 25 haziran sabahı toplam verdiniz oy sayısına bakacam.kim haklı görecez siz haklı çıkarsanız özür dileceğim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

253605


Tasarım:DtGaNi