Yayın Tarihi:20 10 2018 03:29(2757)

Sahipsiz Bıraktılar!

Çeltik hasat sezonunda çeltik tarlasına giren biçerdöver battı. Çeltik üreticisinin çeltiğini kaldırmak ve hasadını yapmak üzere çeltik tarlalarına sıra ile giren ve köylülerin bölgesel olarak anlaştığı biçerdöverler sırası ile gelen tarlaya girerek çeltiği biçiyor ve üreticisinin umutla beklediği çeltiğin pazara erişmesini sağlıyor.

Karadiğin köyünde çeltik biçmek üzere çeltik tarlasına giren ve orada batan biçerdöver 3 gündür kurtarılmayı bekledi. Yetkililere müracaat ederek biçer döverin kurtarılması için yardımcı olmalarını istemelerine rağmen tüm kapılar yüzlerine kapandı. İlçede ve civardaki özel sektörden ekskavatör arayan köylüler hiç kimsenin batarız korkusu ile girmek istemediği tarlada 3 gündür umutla bekledi. Tır buldular, ekskavatör bulamadılar.

Durağan kaymakamlığına vekaleten bakan Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy’un böyle bir gelenekleri olmadığını belirterek, taş ocağında bulunan ekskavatörü de kurtarma çalışmalarına vermemesi üzerine kendi imkanları ile çare arayan vatandaş adeta isyan etti; “bizim olanı bize vermeyeceklerse o makamlarda neden oturuyorlar? Biz üreticiyiz, ürettiğimiz tarla da mı kalsın? O biçerdöver orda dururken çözüm aramayanlar bize yardımcı olmayanlar oy zamanı gelince kapımızı çalıyor. Devletin ekskavatörü bile bize verilmedi. Bizi çaresiz bıraktılar. Özel sektöre yönlendirdiler parasını verdik gelmedi, devlette bizi kaderimize terk etti” diyerek duruma tepki gösterdiler. 3 gündür yapılan görüşmelerden netice alamayan köylü vatandaş şimdi kara kara düşünüyor. Haberi yaptığımız sıralarda kurtarma çalışmaları devam ediyordu.

Kaynak: Sinop Şehir Gazetesi

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: bende köylüyüm 22 10 2018 18:54
resmi arabayla misafirliğe resmi arabayla gezmelere gidenler resmi arabayla pazar alış verişine gidenler yazık gerçekten yazık bir biçerdöver i ordan çıkartmayan yetkililer bize ne oldu böyle nereye gidiyoruz biz kime güveneceğiz bizim malımızı bize tahsis etmeyen yetkililere mi güveneceğiz bilmiyorum takdir sizin ve şunu söylüyorum emeklilik yasası için devlete yük diyorlar tamam yük kabul ediyoruz geriye doğru işlenen bir yasa tamam oda tamam zaten devletimize zarar gelekse istemiyoruz ama herkez devletin arabalarıyla özel işlerini görüyorsa bu araçlar dayısı olana veriliyorsa bu haklar işine gelene veriliyorsa çok şükür müslümanız düşene bir tekmede biz vurmayız tamam ama bu suriyeliler e harcanan para verilen haklar bize neden verilmez bunlar adam olsaydı vatan larını bırakıp buraya kaçmazlardı herkeze her türlü hak veriliyor bizim vatandaşımıza yok ne gerek var adam tarlada kalsın böyle birşey yok ya

2. Yorum: az laf. çok iş. 21 10 2018 01:34
çifçiye para desteği verileceğine bu gibi direk üretimle ilgili alanlarda destek verilmeli. çiftçi mazot, gübre, tohum, ilaç, yem... artışna itiraz etmesin diye sus payı olarak verilen destekleme parasıyla bu işler olmaz. yıllardır verilen bu destekleme ücretlerinin üretime bir faydası olduğunu gören var mı? hep ital. hep ital.

1. Yorum: 11 köy 20 10 2018 14:55
vay benim üretiminin düştüğü duruma bakın yazıklar olsun çiftçiye gereken desteği vermeyenlere.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

311699


Tasarım:DtGaNi