Yayın Tarihi:29 11 2018 03:38(2406)

Köylülerin Su Feryadını Kim Duyacak?
Yetkililerin Keyfi Ne Zaman Gelecek?

Boyabat Akçekese Köyü Üzümlü Mahallesi Zehir İçiyor

Boyabat Akçakese Köyü Üzümlü Mahallesi sakinleri köylerinde bulunan içme suyu kaynağına karışan çamurlu sudan ve kötü kokulardan şikayetçi. Köy meydanında habercilerin köylerine geldiğini duyan yaşlı köylüler ellerinde baston, gözlerinde bir umut ile çeşme başına gelerek feryatlarla sorunlarına çare bulunmasını istediler.

Yıllardır kullanılan kaynağın 6-7 ay önceye kadar gayet sağlıklı ve temiz aktığını ifade eden köy sakinleri şu anda bu suyu içmenin imkansız olduğunu,hem kendilerinin hemde hayvanlarının bu durumdan olumsuz etkilendiğini sağlık şartlarının bozulduğunu, Boyabat’tan hazır su alacak imkanlarının olmadığını, dereden akan yağmur suyu getirmek için güçlerinin yetmediğine yer verdiler.

Sorun Köyün Üstündeki Taş Ocağı

Köylüler bu kirliğe on yıldır bölgede faaliyet gösteren taş ocağının sebebiyet verdiğini iddia ediyor.Daha önce böyle bir sorun yaşamadıklarını ancak taş ocağında yıkama faaliyeti yapılmaya başlandığı andan itibaren bu sorunun başladığını, taş ocağının köylerinde huzur bırakmadığını hayvanların dahi sudan etkilendiklerine yer verirken, evlerinde içecek suyu zor temin ettiklerini çok mağdur olduklarını konunun acilen çözülmesi gerektiğini, yetkililerin konuyu acil olarak çözmelerini istediler.

Yetkililer Müdahalesi Yeterli Gelmedi

Köylüler ayrıca bu durumu dile getirdiklerinde ,köye inceleme için gelen görevlilerin duruma müdahalesi ile suyun bir müddet düzeldiğini ancak bu dönemde de kimyasal bazı kokuların suya karışması sebebiyle çocuk, yaşlıların ve hayvanların hastalığa yakalandığını ifade ettiler.

Patlayan Dinamitler Köylüyü Tedirgin Ediyor

Kışın 10 hane bulunduğunu, yazları ise bu sayının çok yüksek seviyelere geldiğini söyleyen köylüler patlayan dinamitler ile kayaların altında bulunan hanelerin üzerine parçaların düşmesinden de rahatsız. Daha büyük taşların düşmesini de olası gören Üzümlü Mahallesi vatandaşları tedirginliklerini sert dille ifade ettiler.

Yetkililerin Keyfi Ne Zaman Gelecek?

Köye su taşımanın zorluğundan bahseden köylüler,köyde yaşayan yaşlı insanların olduğunu evinden dahi çıkamadığını, bu sorunun aylardır devam ettiğini, Boyabat’ta konuyu yetkililerin bildiğini fakat aylardır çözüm beklediklerini ifadelerine yer verdiler.

Haber Merkezi olarak kamuoyu adına yetkililere soruyoruz…

Köyün su sorununu çözmek için köyün üst kısmında çalışan ve halk sağlığına tehditler savuran çevreyi kirleten, doğal hayata zarar veren taş ocağına işlem yapamayacak kadar aciz misiniz? Bu taş ocağının torpili bu yaşlı insanları mağdur edecek kadar güçlü mü? Sizler o makamlara Boyabat’a bu insanlara hizmet etmek için, bu insanlara iyi yaşam şartları sunmak için görevlendirilmediniz mi? Sizler vatandaşların sağlığından sorumlu değil misiniz? Sizler ayağınıza gelen mağdur insanlara “isterseniz köyünüze başka yere taşıyalım” deme hakkına sahip misiniz? Fakat, sizler çevreye zarar veren, doğal yaşamı hiçe sayan kişi yada kişilere dur demek için burada değil misiniz?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com



Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: ibrahim_can.0057 30 11 2018 21:05
su fotolarda feryat eden insanların feryadı elbet duyulur o yaşını almış insanların hakkıdır lütfen

6. Yorum: daylulu kerem 30 11 2018 01:13
yetkililer göreve beyler.arıtma cihazı mı takılacak bir depo gibi bir şey neyin mi yapılacak? bir an evvvel halk sağlıklı suya kavuşturulmalıdır.

5. Yorum: 11 köy 29 11 2018 18:46
senin suyunu düşünen kim varsa yoksa rant her kes konuşur akp yapar.

4. Yorum: ramazan kandemir 29 11 2018 15:05
bu rezilik kac aydır bu sitelerde dönüyor ve hağla oranın devletin atadığı halka hizmet için bürokatlar koltuklarında rahat oturuyorsa o bürokratlar görevlerini yapmıyopr demektir.

3. Yorum: yortanlı 29 11 2018 14:30
evet o idareciler neyi bilir

2. Yorum: :) 29 11 2018 14:01
massllah masallah herkez konusuz akp yandaslari ahada bole yapar iste dua edin suyuniz akiyir kirlide olsa ya hic akmasa nolcak :))

1. Yorum: . 29 11 2018 06:31
devletin soğana gücü yetmiyor.suya mı yetecek?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

327906


Tasarım:DtGaNi