Yayın Tarihi:02 12 2018 01:43(1290)

Şimşirgil'den Ayancık'ta önemli mesajlar

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “15 Temmuz başarılı olsaydı, bugün bizim liseli gençlerimiz şöyle okuyacaktı: Osmanlı'da veya bu Anadolu Türk’ü Rum’du. Bizi bizim çocuklarımız inanın bunu böyle okuyacaklardı” dedi.

Ayancık ilçesinde Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından “Osmanlı Medeniyetinin İzleri” başlıklı konferans verildi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Ayancık şöyle çevreye baktığımızda bizleri saran bir Türk yurdu. Türk deyince de Çerkez’ini, Laz’ını, Kürt’ünü her birini kapsar. Biz çünkü Müslüman olarak her yerde bir arada yaşıyoruz, beraberiz. Ayırt etmeyiz. Böyle bir şeyi düşünmeyiz. Ama şu bölgelere de ilk defa Müslüman Candaroğulları da vardır. Bunların da bir tarihi var. Bunları silip atmak mümkün değil. Söğütlü’de Kayı Boyu. Orada bu yüce devletimizi oluşturdu. Osmanlı kadar iftiraya uğrayan bir devlet yoktur, bir millet yoktur" diye konuştu.

15 Temmuz öncesine değinen Şimşirgil, "8 sene önce 3 Amerikalı İstanbul’a, Bilgi Üniversitesine gelmişti. Bu adamlar şöyle yazıyorlardı: Osmanlı şüphesiz harp okuluydu. Çok eski Anadolu’ydu. Ama Osmanlı Pontik’ti veya Rum’du. Bunlar 8 sene önce yazılan şeyler. 15 Temmuz başarılı olsaydı, bugün bizim liseli gençlerimiz şöyle okuyacaktı: Osmanlı'da veya bu Anadolu Türk’ü Pontik veya Rum’du. Bizi bizim çocuklarımız inanın bunu böyle okuyacaklardı” şeklinde konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: sinoplu 04 12 2018 21:15
hocam sizi aktif siyasetin içinde görmek istiyoruz. engin bilgi ve birikiminizle siyasetin en kalitelisini yapacağınıza inancımız tam.

2. Yorum: boyabat 03 12 2018 01:49
seviliyorsun hocam.

1. Yorum: boyabatlı 02 12 2018 13:52
bir boyabatlı olarak ahmet hocamızla gurur duyarak takip ediyoruz. allah yolunu bahtını açık etsin.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

308722


Tasarım:DtGaNi