Yayın Tarihi:04 12 2018 02:34(996)

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Boyabat TSO Başkanı Orhan Çakır Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bilinçli bir toplum olmanın en belirgin özelliklerinden birinin farkındalık olduğunu belirten Başkan Orhan Çakır “Engelli vatandaşlarımız nüfusumuzun yaklaşık %12,29’unu oluşturmaktadır. Hayatımızın her anında ver her alanında engelli insanlarımızla bir arada olduğumuzu ve her sağlıklı bireyin de bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Farkında olmak, hayatı hepimiz için yaşanılır kılmak adına iyi bir başlangıçtır” dedi.

Engelli olmanın engellerle yaşamak anlamına gelmediğini ifade eden Başkan Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Her sağlıklı bireyin, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için yapabileceği çok şey var. Karşılarına yeni engeller çıkarmamak bile bunun için bir başlangıçtır. Günlük hayatımızda engelli rampalarını, otoparklarını, asansörlerini ve kendileri için ayrılan koltukları bile meşgul etmeyerek onlara yardımcı olabiliriz. Bu konuda toplum bilinci oluşturmak çok önemlidir. Çünkü onlar bizden daha fazlasını beklemiyorlar. Cesaret ve azimle, inanarak neler yapabileceklerini her gün yeni başarılar ve rekorlarla tüm dünyaya ispat ediyorlar. Bunun en güzel örneklerinden biri olan Ampute Milli Futbol Takımımız Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi olma başarısı göstererek hepimizi gururlandırdı.

Bu sadece bir örnek ve dünya bunu gibi nice başarı hikayeleri ile dolu. Beethoven 9. Senfonisini bestelediğinde ve Edison ampülü icat ettiğinde işitme engelliydiler. Meşhur halk ozanımız Aşık Veysel gibi görme engelli olan ABD’li müzisyen Ray Charles, 13’ü Grammy olmak üzere dünya çapında toplam 19 müzik ödülü sahibiydi. Dünyanın en ünlü fizik profesörlerinden Stephan Hawking ise ALS hastasıydı. Onlar gibi engellerini aşan pek çok insan şuan aramızda ve bizlerden sadece bunun farkında olmamızı bekliyorlar. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle kucaklıyor, hayatı hepimiz için daha yaşanılır kılmak anlamında herkesi farkında olmaya davet ediyorum.

Hayali olan insanlar için engel yoktur.

Engel olma, farkında ol!

Orhan Çakır
Boyabat TSO
Yönetim Kurulu Başkanı

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

261060


Tasarım:DtGaNi