Yayın Tarihi:04 12 2018 20:59(1362)

Trafik Kurallarına Uyalım, Uymayanları Uyaralım

Trafik güvenliğinin ve akışının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için sürücülerimizin ve yayalarımızın trafik kurallarına riayet etmeleri büyük önem arzetmektedir.

İlimizde trafik güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri hatalı park konusudur. Hatalı park, araçların durma ve duraklaması gereken haller dışında bırakılmasıdır. İlimizin mevcut yapısı dikkate alındığında, okul giriş-çıkış saatleri, öğle ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu artmakta, sürücülerimizin de araçlarını gelişi güzel park etmeleri trafik akışını olumsuz etkilemektedir.

Karayolları Trafik Kanununun 60, 61 ve 62. Maddelerinde Duraklama ve Parketme kuralları düzenlenmiş olup, vatandaşlarımızın, görevli personelimizin uyarılarına ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Personelimiz tarafından sabit ve seyir halinde trafik akışının sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için denetim ve kontroller sürdürülmekte, tespit edilen olumsuzluklara ilişkin gerekli yasal işlemler yerine getirilmektedir. Hakkında yasal işlem tatbik edilen sürücülerin itirazlarını Trafik Mahkemesine, Trafik Mahkemesinin bulunmadığı yerlerde Sulh Ceza Mahkemesine yapmaları gerekir.

Unutulmamalıdır ki gelişi güzel araçların park edilmesi, ambulans, itfaiye, kolluk kuvvetlerine ait araçların giriş ve çıkışına engel oluşturarak, hayati bir durumda müdahale edilmesini geciktirebilir, engelli vatandaşlarımızın ulaşım kolaylığını olumsuz etkileyebilir , öğrencilerimizin okul giriş-çıkışlarında yada yaya geçitlerinde tehlikeli durumlar ortaya çıkarabilir.

Bu kapsamda İlimizde trafik güvenliğinin sağlanması açısından vatandaşlarımızın araçlarını yaya geçidine, engelli araç alanına veya park edilmesi yasak olan başka noktalara etmemeleri, olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat Hattını aramaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİNOP İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: mm 06 12 2018 16:40
3 tabela boyabatta nerede


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

315281


Tasarım:DtGaNi