Yayın Tarihi:06 06 2019 03:08(2775)

Ya Kaldırın, Ya Kısın, Bu Sokakta Hoparlör Rezaletine Son Verin

5 Haziran 2019 - Boyabat Belediyesine ait, Zincirlikuyu Mahallesi, Adliye Sokak karşısında bulunan belediye hoparlörü ses düzeyi ile çevreyi rahatsız etmeye başladı.

Boyabat Ezgi Fm radyosunun tam karşısında bulunan hoparlörler radyo hizmet binasının içinde sağlıklı çalışma ortamını bozduğu gibi 200 metre ilerde bulunan apartmanlarda dahi ev içinden rahatlıkla dinlenebiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Adliye Sokakta yaşayanlar cenaze ve benzeri ilanları duyamadıklarını iddia ederek hoparlör talep ettiler. Duyma sıkıntısı yaşayan bazı vatandaşların talebi üzerine takıldığı söylenen, belediye hoparlörünün ses düzeyinin standart üstüne çıkması anons esnasında çevreye rahatsızlık veriyor.

Bizlerde kamuoyu adına soruyoruz…

Duyma sıkıntısı yaşayan bu vatandaşlar için, hoparlörü bu yüksek ses düzeyi ile usulsüz, standart üstü çalıştırmak yerine talepte bulunan apartmanda yaşayan bu vatandaşların yatak odalarına, mutfaklarına veya balkonlarına bu hoparlörler takılarak bu sıkıntı giderilemez miydi? Boyabat Belediyesi cenaze ilanlarını her sabah düzenli olarak tüm basın kuruluşları aracılığı ile zaten vatandaşlara ulaştırıyor.

Teknolojinin bu kadar ilerlediği neredeyse uzay çağına yaklaştığımız şu günlerde acil duyurular için kurulan belediye hoparlör sistemi neden çevreyi rahatsız edici, lüzumsuz duyurular yapılmaya devam ediyor?

Konuyla ilgili birim, standart ses düzeyi yerine, birilerinin kulak durumuna göre ses neden düzeyimi ayarlıyor? Kanun ve yasalara göre çevreyi rahatsız etmek suç değil mi? Boyabat Belediyesi Zincirlikuyu Mahallesi, Adliye Sokaktaki bu rezalete ne zaman son verecek?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: 7. yorumcu 09 06 2019 16:33
mevzuyu her halde yanlış anladın. mesele ilanların duyulması veya duyulmaması değil çevreye verdiği rahatsızlık. saçma sapan ilanlar çok yuksek ses şiddetiyle yapılarak halka rahatsızlık veriliyor. hatta öyle anonslar veriliyor ki insan dışarıdan gelen misafirlerinin yanında utanıyor.

7. Yorum: mahalle sakini 07 06 2019 17:29
bence de artık düzeltilmeli. yapılan duyurular duyulmuyor. böyle yapacaksanız duyurmayın. parkların ışıklarına verdiğiniz önemin birazını da önemli bildiriler verdiğiniz haporlör için kullanmanızı rica ediyorum.

6. Yorum: inönü ilkokulu 07 06 2019 06:52
siz gelin de inönü ilkokulundaki lunaparktan gelen sesi bir dinleyin. müzik sesi,gondolun fren sesi, küfür, kavga, kumar oynayanların gece 2 ye kadar sesi, çığlık sesleri... pencere açamıyoruz. buraya izin verenlerin keyifleri yerinde. kendi evlerinin yanına kurmuyorlar. bence bunu da haber yapın.

5. Yorum: halk 06 06 2019 22:35
gerçekten doğru rahatsız ediyor, özellikle pazar günleri.

4. Yorum: aydın 06 06 2019 21:39
evet bence de rezillik. önemli duyurular haricinde kullanılmaması lazım. özellikle reklam için hiç kullanılmaması lazım

3. Yorum: sakallı 06 06 2019 21:09
dünyanın her tarafında sokakta yayın yapan sistemlerde insan sağlığına zarar vermeden yayın yapmanın temel ölçü birimi 85 decibellik bir ses düzeyidir.
bu miktar her mahal için geçerlidir. bu frekansın üstündeki sesler insan kulağına ve sağlığına zarar verir. hatta sağır olmaya kadar varan zararlar verir. yanlış hatırlamıyorsam diyanet işleri başkanlığının da bu konuda bir genelgesi vardır ve minare hoparlörlerinin sesinin 85 decibeli geçmemesi konusunda, müftülüklere talimat verilmiştir. ama anlama özürlü idareciler ve görevliler tarafından bu talimata uyulmamakta ısrar ediliyor. belediyedeki ilgililerin de müftülüktekilerle anlama özürlülüğü konusunda yarıştığını ortadadır.
allah, inşaallah bir gün bu kasabaya halkı düşünen ve bilgili bürokrat ve siyasetçiler nasip eder diye dua etmekten başka yapacak birşey yok.

2. Yorum: kumluklu veli 06 06 2019 20:43
belediye nerdeeeeee belediye ? yetkililerce bu lüzümsuz hoperlörlerin kaldırılarak mahallenin rahatlatılması lazım beyler.

1. Yorum: hoparlör 06 06 2019 18:51
bu rezil hoparlörler bütün ilçede gürültü kirliliği yapıyor. çağdışı bir uygulama bu.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

339356


Tasarım:DtGaNi