Yayın Tarihi:10 06 2019 18:38(4189)

Orta Çarşıya Renk Veren Bakırcılar Çarşısı

9 Haziran 2019 - Boyabat Orta çarşının hareketlenmesi için çeşitli girişimler yapılırken Orta çarşının hareketlenmesini sağlayan çeşitli iş kolları var. Ulusal bazda çalışan alışveriş merkezlerinde bulunmayan, el emeğine dayalı üretimini kendisi yapan esnaflar canlılık vermeye çalışıyor.

Kasaplar çarşısı, buğday pazarı gibi yerler kendiliğinden yok olurken, Bakırcılar çarşısı olarak bilinen esnaf kitlesi dağılmadan hala özelliğini korumaya çalışıyor. Bakırcı ve Kalaycı Nuri Ateş gibi isimlerle başlayan Bakırcılar çarşısı, Kalaycı İbrahim Kocasakal, Bakırcı Ali Kabasakal, Bakırcı Mehmet Ali Tüney, (Kuduruğun) Kalaycı Hakkı Çalık, Kalaycı Ramazan Toramanla büyüdü.

Orta çarşının bir bölümünü oluşturan orta çarşı esnafı ayakta kalabilmek için mümkün olduğu kadar mesleklerine yakın ürünleri de bulundurmaya çalışıyor. 2019 yılında 4 esnaf sayısı olan bakırcılar çarşısı Boyabat belediyesinin büyük Camii meydanını genişletmesi ile biraz daha iyi nefes almaya başladı. Bakırcılar çarşısı adeta Orta çarşının kapısı durumuna gelmiştir. Alüminyum, Bakır, Çelik, Tahta, Plastik ev eşyalarının yer aldığı çarşı gelen gurbetçilerin ve misafirlerin görmeye değer çarşı olarak nitelendirilmektedir.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: yenimaleli necati 11 06 2019 22:26
kaliteli ürünler var gibi. lakin fiyatı nasıl acaba ? müşteri ve turistleri şaşırtmayacak normal fiyatlar tatbik edilmesi lazım.

2. Yorum: zekimor 11 06 2019 16:50
orta çarşı tabiri, nizamettin bey caddesi için kullanılır(şimdi çiçeklik yapılan, eski çağlayan kahvehanesinden başlayıp çakıcıların dükkanında biten cadde).bunun dışındaki dükkanların yer aldığı ve boyabat yangınından sonra planı bir italyan tarafından yapılan işyerlerinin bulunduğu yerin adı çarşıdır. söylediklerim 1960 lı yıllardan bu yana çarşıda bulunan ve halen esnaflık yapanlara az sayıda kalan esnaflara sorularak teyyid edilebilir.

1. Yorum: ama 11 06 2019 14:35
%90 hazır ürünler nerde o eski elle dövülen tencereler bakırlar herkes işin kolayına kaçıyor o bile pahalı kolay gelsin zor iş bol kazanç.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

320588


Tasarım:DtGaNi