Yayın Tarihi:12 06 2019 03:57(1352)

Sinoplular, Hıdırellezi kutladı

Avrupa Sinoplular Derneği (Asider) tarafından organize edilen geleneksel Hıdırellez Şenliği ve pikniği, Hamburg’daki Ojendorf Parkı’nda yapıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı şenliğe Asider Genel Başkanı Ali Çalışkan ve yardımcısı Sahra Şahin de Münster’den iştirak ettiler. Asider Hamburg Başkanı Ecmel Yalçın, derneğin Hamburg’daki faaliyetlerini anlattıktan sonra tüm Sinopluları derneğe üye olarak destek vermeye davet etti. Asider Başkanı Ali Çalışkan ise derneğin eğitime verdiği öneme vurgu yaparak "Şimdiye kadar Sinop’daki faaliyetlere çok katkı sağladık ama bundan sonra Avrupa’da yaşayan gençlrimize ve insanlarımıza yönelik çalışmalarımıza daha fazla ağırlık vereceğiz“ dedi.

Hıdırellez’e katılanlara yöresel Keşkek yemeği ikram edilirken, Sinoplu Yavuz Kardeşler davul-zurna ekibi de bu anlamlı güne renk kattılar. Şenlikte yapılan çuval yarışı, halat çekme ve futbol turnuvaları değişik kategorilerde yapıldı. Derneğin Spor Kolu Başkanı Mehmet Çalmaç’ın yönettiği yarışamalarda derceye girenlere küçük hediyeler verildi. Şenliğe katılanlar geç vakte kadar eğlenip, halay çekerek güzel havanın da tadını çıkardılar.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

332930


Tasarım:DtGaNi