Yayın Tarihi:19 06 2019 18:24(2850)

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi ile İlgili Soruma Cevap Geldi

14 Mayıs 2019 günü Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'nde bulunan bazı aletlerin, Sinop ilinde bulunan diğer hastanelere gönderildiği ve şu an kullanılmayan eski hastane binası ile ilgili CİMER'e soru sormuştum, cevabı geldi. Yorum sizin.

CİMER aracılığı ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Başkanlığı tarafından verilen cevap:

CİMER'e sorduğum sorunun metni:

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi envanterinde olan, endoskopi cihazının Durağan Devlet Hastanesi'ne verildiği, yine doğru ise envanterde olan ultrason cihazınında başka bir hastaneye yollandığı iddia ediliyor. Ben Boyabat'ta yaşayan bir vatandaş olarak bu iddialar doğru ise Sinop ilinde bulunan bütün Sağlık Bakanlığı yetkililerinden şikayetçiyim.

Benim yaşadığım ilçede bulunan ve benim halkımın hizmetinde olması gereken bu aletler neden başka hastanelere yollanmaktadır. Ayrıca bizim bilmediğimiz ve Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi envanterinde bulunan başka aletlerde diğer hastanelere yollanmışmıdır? Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi yaklaşık Boyabat, Durağan, Saraydüzü ilçeleri, Hanönü ve Kargı'nın bazı köyleriyle birlikte yaklaşık 75-80 bin kişiye hizmet etmekte olan bir hastanedir, bu aletlere yenisi eklenmesi gerekirken kim yada kimler tarafından bu aletler hasteneden alınarak diğer hastanelere verilmiştir? Ben bu işlemi yapanlar hakkında şikayetçiyim, derhal bu aletler ve varsa diğer aletler Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne iade edilmelidir.

Ayrıca Boyabat'ta yeni yapılan hastane binasının yanında bulunan ve depreme karşı güçlendirilerek sağlam hale getirilen eski hastane binası yıkılmak istenmektedir. Devletin parası bu kadar bolmudur ki bu bina değerlendirileceğine yıkılmak istenmektedir?

Sinop ilinde bulunan Sağlık Bakanlığı yetkililerinin derhal Boyabat düşmanlığına son verip, hastaların Sinop'ta değil, Boyabat'ta tedavi olmasını sağlamalıdırlar.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: sağlıkçı 20 06 2019 03:17
başta zamanın vekili mehmet ersoy olmak üzere zamanın hastane yönetimine yeni bina, bir çok tıbbi cihaz ve hekim kadrosunda doluluk yaparak hastaneye altın çağını yaşattıkları için teşekkür ederim. bu günkü siyasetin ise o arkadaşlara bakışları ise manidar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

335592


Tasarım:DtGaNi