Yayın Tarihi:10 07 2019 03:11(1054)

Karadeniz’den Yaşlı ve Muhtaçlara Gelir Adaleti

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 65 yaşını doldurmuş muhtaç ve engelli bireylere aylık bağlanmasında aylıkların birlikte yaşadığı kişilerin gelirleri üzerinden hesaplanmasını ortadan kaldıracak kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, bakım desteği ve muhtaçlık aylığı bağlanacak bireylerin finansal olarak desteklenmesi için gerekli ödeneğin hane halkı toplam gelirine göre hesaplanmasından kaynaklanan sorunları ve çözümünü hazırlamış olduğu kanun teklifi ile meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Karadeniz kanun teklifinde; hane halkı toplam gelirine göre yapılan aylık hesaplamalarının muhtaç vatandaşlarımızı birlikte yaşadığı ya da yaşamak zorunda olduğu hane bireylerine bağımlı kılmakta, engelli kişi ve bu kişilerin aile fertleri ile karşılaştıkları zorlukları arttırmakta, psikolojik olarak yeni sorunlar meydana gelmesi sonucunu doğurmakta, muhtaç kişilerin gerçekte sahip olduğu kapasitesinin altında performans göstermesine ve sahip olması gereken yaşam kalitesinin de düşmesine sebep olduğu gerekçelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tarafındanTBMM’ne sunulan; muhtaç, güçsüz ve kimsesiz bireylerin aile bireylerinebağımlı olma durumunun ortadan kaldırılması amaçlanan kanun teklifi;

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: evet 10 07 2019 16:03
sayın vekilim y.hizmetliler içinde yardımcı olsanız teşekkürler.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

311432


Tasarım:DtGaNi