Yayın Tarihi:16 09 2019 20:50(1029)

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü, Kuzka Projelerini İnceledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nı ziyaret ederek Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta uygulanan projeleri yerinde inceledi.

Ziyareti kapsamında ilk olarak Çankırı, ardından Kastamonu’yu ziyaret ederek ilin valilerinden bilgi aldı.

Ziyaretlerin Sinop ayağında öncelikle Boyabat’ı ziyaret eden Yeniçeri, “Gelecek Turizmde; Turizm Boyabat’ta” güdümlü projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç ve Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı eşliğinde bölgeyi inceleyen Yeniçeri, Kalkınma Ajansları olarak projeleri desteklemekteki asıl amaçlarının, o bölgeye katma değer sağlamak olduğunu belirtti. Uygulanacak proje ile hem Sinop, hem de Boyabat turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Ziyaretlerine Sinop il merkezinde devam eden Barış Yeniçeri, önce Sinop Yatırım Destek Ofisi’ni ziyaret ederek burada Sinop’a ilişkin çalışmalar hakkında YDO Koordinatörü Berkol Alevli’den bilgi aldı. Ardından organize sanayi bölgesinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği alan çocuk ve bebek arabası üretimi yapan bir fabrikayı ziyaret etti. Üretim tesislerini inceleyerek firma sahibinden üretim süreçleri, satış, pazarlama ve ihracat ile sağlanan desteklerin verimliliğine ilişkin bilgiler aldı. Ajans desteği ile Sinop’a kazandırılan Sinop Valiliği İş Geliştirme Merkezi’ne de bir ziyaret gerçekleştiren Yeniçeri, burada faaliyet gösteren girişimcileri ziyaret ederek çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı. Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Barış Yeniçeri’nin gerçekleştirdiği iki günlük saha ziyaretlerine Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Planlama ve Programlama Dairesi Başkanı Erdal Anık, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile ilgili Ajans personeli eşlik etti.

Kaynak: Haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: kumluklu niyazi 17 09 2019 02:56
kuzka çalışıp çabalıyor beyler. bakalım yeni yatırımlarla neyin istihdam neyin artabilecek mi ? bekleyip göreceğiz doğrusu.

1. Yorum: erbakan ca 17 09 2019 00:30
öncelikle hayırlı olsun.lakin öncelik kesinlikle dogalgaz ve toki olmalıdır .ayrıca ilçemize gelen yeni öğrencilerle ilgili çalışma yapılıp turkeli belediye başkanı sayın veysel sahin örnek alınmalıdır .ayrıca sayın şahine ilçeye gelen öğrenciler için yapmış olduğu calismalar için tsk ederiz .


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

331722


Tasarım:DtGaNi