Yayın Tarihi:02 10 2019 20:55(1060)

İl Müftüsü Çelik “Cami Denilince Akla Gelen Kişi Din Görevlisidir.”

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasını kapsayan Ekim ayının ilk haftasını “Camiler Haftası” olarak kutlarken, aslında camilerin din görevlilerinden ayrı düşünülemeyeceği gerçeğinden yola çıkarak 2003 yılından itibaren bu haftayı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” adıyla kutlamaya başlamıştır. Nitekim “cami” denilince akla ilk gelen kişi “din görevlisi” olmaktadır.

Bilindiği gibi camiler tarih boyunca İslam toplumunun beşiği olmuş ve içerisinde nice nesiller din görevlilerinin fedakârane gayretleriyle yetişmiştir. Müslümanlar camilerden uzaklaştığı dönemlerde her zaman maddi ve manevi sıkıntılara maruz kalmışlar ve bir din görevlisinin rehberliğinde hayatın kalbi olan camilerde birleştikleri dönemlerde ise huzur, birlik ve beraberliğe kavuşmuşlardır. Bu bağlamda Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle her yıl farklı bir temayı ön plana çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl "Cami ve Hayat" temasını belirlemiştir. Bu konu çerçevesinde bir hafta boyunca yapacağımız çeşitli etkinliklerle camilerimizin ve din görevlilerimizin hayatımıza kattığı anlam ve değerleri toplumumuzla paylaşmaya çalışacağız.

Camiler sadece belli vakitlerde ziyaret edilen ve cenazelerin kaldırıldığı mekânlar olmanın ötesinde toplumun nefes aldığı, manen beslendiği, hayata anlam katan huzur merkezleridir. İlk mescit ve insanlığın ilk evi olan Kâbe, Kuran’da insanlar için güvenlik kaynağı ve kıyam mekânları olarak ifade edilmiştir. Dolayısıyla camilerin topluma hayat veren, cemiyetlerin dirilişine ve ayağa kalkışına kaynaklık edebilecek bir niteliğe sahip olduğunu ifade etmek gerekir.

Din görevlisi ise; namaz kıldırma memurluğunun çok ötesinde “cami merkezli bir hayat” için insanlara hikmetle dokunabilen, dünya ve ahret mutluluklarını kazanabilmeleri için gece gündüz çaba sarf eden Peygamber varisleridir. Huzursuz ve mutsuz gönüller için manevi destek veren bir umut ışığıdır. Öksüz, yetim, kimsesiz ve haksızlığa uğramış kişiler için emin ve güvenilir bir dayanak ve sığınaktır. Acımasız, katı kalpli suçlular için ıslah edici bir mürebbidir. Kin ve nefretle dolu kalplere sevgi aşılayan bir gönül doktorudur. Her türlü günah kirine bulaşmış kimselere pişmanlık ve tövbe kapılarını gösteren bir yol göstericidir. Toplumun ahlâkî değerlerini koruyan ve toplumsal yozlaşma ve kötürümleşmeye karşı yardımlaşma, dayanışma, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren hasbî bir lider ve rol modeldir.

Bu vesileyle Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, camilerimizin layık olduğu cemaate ve din görevlilerimizin de hak ettikleri değere kavuşmalarına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: mustafa kınay 10 10 2019 02:24
sn.müftüm öncelikle dingörevlilerinin sendikası olmaz.şu sendika ak partililerin.bu sendika mhp lilerin.şu sendikaya üye ol senin işini hallederiz.gibi işler din görevlilerini böler parçalar.bu itibarla yetkililerden öncelikle il müftüsü olarak bunu istemenizi dileriz.din görevlileri bölük pörçük olduğu müddetçe din görevlileri haftası olmaz.sendikalar yokken hocalarımız din görevlileri derneğinde bir bütün olurlardı.hangi hocanın hangi cemaatin sıkıntısı varsa hepsi birden o noktaya koşardı.birlikten kuvvet doğar.sendikacılıktan ihtilaflar doğar ve çoğalır.

4. Yorum: köylü 03 10 2019 22:42
sagıdeğer il müftümüz sizden ricam bu hocaları bir teftiş edin hele hele köy camii hocalarını bı köylüye sorun bakalım ne kadar memnun hocadan bazı hocaların işi inek beslemek pazarcılık yapmak camı ve çevresini çöp getiriyor hoca inek gütmede ahır temizlemede pazarda yağ yoğurt peynir satmada pazarda sebze satmada birde bu hocalarada bir rotosyon getirilsin bir yerde 5 yıldan fazla durmasın adam kaşarlanıyor asli görevini unutuyor köy camı imammlarının denetlenmesini ve köy halkından memnun olup olmadıklarını ve yeterli dini bilgi verip vermediklerini hal haraketlerini bir araştırırsanız buna göre gereğini yaparsanız allah razı olsun derim boyabat köyleri adına.

3. Yorum: yolumbozuk 03 10 2019 17:11
seçimler de din sömürmekte üstlerine yok devlet bütçesinden yolsuzluk yapmakta üstlerine yok taciz de üstlerine yok etek altı video çekmek de üstlerine yok çocuk istismarın da üstlerine yok yalan yanlış vaaz vermek de üstlerine yok

2. Yorum: eğitimci 03 10 2019 05:54
müftü itiraf etmiş, din görevlisi namaz kıldırma memuru olmuş, ama öyle olmaması lazım diyor

1. Yorum: he öyle 03 10 2019 05:19
bırak bu işlet müftü efendi para vermeseler caminin yolunu bilmeyecek hocalar tanırım ben tatil izin gününde camiye gitmeyen imamlar tanırım az hakkını verin %90 ek iş yapıyor sebep rahatlık önce bu işlere el atsınlar herkes uyandı hocalık imamlık zamanında el üstünde tutulur köyde taşrada sözü geçen dinlenen danışılan insanlar olurlardı şimdi kiler başkalarının hazır beyitlerini okuyarak algı yaratmaktan siyaset yapmaktan başka bir işe yaramaz oldular yazık ...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

340277


Tasarım:DtGaNi