Yayın Tarihi:03 10 2019 18:49(1053)

KUZKA, Sosyal Destek Programı Çalışmalarına Başladı

2019 Yılı Sosyal Destek Programı kapsamında beşeri sermayeyi güçlendirmek, toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak, göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ortaya çıkardığı ihtiyaçlara çözüm üretmek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde proje bilgilendirme çalışmalarına başladı.

2008 yılında ülke genelinde uygulanmaya başlanan Sosyal Destek Programı’nın öncelikli hedefi, dezavantajlı bölgelerde beşeri sermayeyi güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak, göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunlar ile değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermek.

Bölge içi ve nesil içi sosyal kalkınma farklarının ortaya çıkardığı sonuçlar nedeniyle ülke sathına yayılması zorunlu hale gelen Sosyal Destek Programının görece gelişmiş büyük kentlerimizde il içi ve nesil içi sosyal gelişmişlik farkını azaltmaya ve fırsat eşitliğini artırmaya dönük olarak seçilen ilçelerde uygulanması öngörülüyor. Bu amaçla KUZKA tarafından uygulanacak Sosyal Destek Programı kapsamında 2019 yılı içinde illerimiz de dâhil olmak üzere, aynı kentin farklı ilçelerinde yaşayan ve bireylerin, coğrafi ve demografik olarak dezavantajlı olabilen (çocuk, genç, kadın, yaşılar, engelliler vd.) kesimler için fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik vizyonsal projelere destek sağlanacak.

Sosyal Program Hakkında Bilgilendirme Yapılıyor

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde uygulanacak projeler öncesinde il merkezlerinde KUZKA tarafından ilgili paydaşlara yönelik Sinop’ta Vali Köksal Şakalar, Çankırı’da Vali Hamdi Bilge Aktaş başkanlığında il bilgilendirme toplantıları düzenlendi. İlgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıların sonuncusu ise Kastamonu’da gerçekleştirilecek. Toplantılarda program kapsamında KUZKA tarafından desteklenecek proje konularına ilişkin ilgili paydaş kurumlara detaylı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Sosyal Destek Programı kapsamında ülke genelinde 81 ilde uygulanması planlanan projelere merkezi bütçeden toplam 166 milyon TL destek sağlanacak. Güdümlü proje şeklinde uygulanacak projeler ise en az 1 milyon bütçeye sahip olacak ve toplam 18 ay içinde tamamlanacak.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: daylulu kerem 09 10 2019 22:22
kuzka çalışıyor dostlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

328276


Tasarım:DtGaNi