Yayın Tarihi:04 10 2019 21:45(1979)

Boyabatlı Sümeyra'ya Hırvatistan’dan Dünya Birinciliği

Boyabatlı ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi Sümeyra Toka Hırvatistan’da düzenlenen “Su” konulu 4. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda 16 yaş altı gençler kategorisinde “Dünya Birinciliği”ni kazandı.

Hırvatistan’ın Cakovec şehrinde bu yıl 4.’sü düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda genç çizerin katıldığı “Su” konulu uluslararası yarışmada Türkiye’den Sinop-Boyabatlı Sümeyra Toka “Dünya Birinciliği”ni kazanırken: Sırbistan’dan Sofija Bogdanovic ikincilik ödülünü, Hırvatistan’dan Ariela Crkvencic üçüncülük ödülünü kazandı. Ayrıca Hindistan’dan Vaishnavi, Mısır’dan Hoda Wesam Khalil, Hırvatistan’dan Lea Lehkec, Sırbistan’dan Ognjen Stanojevic ve Rusya’dan Fedor Chernyshev “Başarı Ödülü” kazandılar… Ödül kazananlara çeşitli hediyeler ve diploma verilecek…

Ülkemize bu büyük başarıyı kazandıran Sümeyra Toka üç yıldır eğitimci-karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ile resim ve karikatür çalışıyor. Halen Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi olan Sümeyra’nın çok sayıda ulusal ve uluslararası resim ve karikatür ödülleri bulunuyor. Öğrencisinin başarısı ile ilgili yaptığı açıklamada sanatçı Aşkın Ayrancıoğlu şunları dile getirdi: “Üç yıldır birlikte resim ve karikatür çalıştığımız Sümeyra’nın Hırvatistan’da Dünya Birinciliği kazanması benim için de gurur verici… Köyde yaşayan bir öğrencimin sanatla/karikatürle hiçbir bağlantısı yokken sabırla ve inançla çalışarak zamanla karikatürde Dünya birinciliğine kadar yükselmesi çok özel bir durum benim için. Çalıştığım yatılı okulda çokça yaşıyoruz bu duyguyu… Sümeyra’nın bu başarısı öğrencilerimizin sadece test çözerek tek yönlü yetişmeleri anlayışına karşı istedikleri ve çalıştıkları zaman sanat alanında da neleri başarabileceklerinin canlı bir kanıtı oldu. Sümeyra’yı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

249666


Tasarım:DtGaNi