Yayın Tarihi:10 10 2019 20:44(4848)

Belediye Sokak'ta Hareketli Dakikalar

9 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 15.30 civarında Boyabat Belediye Sokakta hareketli saatler yaşandı. Devlet görevlisi olduklarını, buraya devlet adına geldiklerini iddia eden kişiler ve belediye görevlileri, Belediye Sokak'ta bulunan eski otel binasına girmek istemeleri üzerine, bina sahiplerinin itirazı ile karşılaştı.

Bina sahiplerinin, “Buraya girebileceğinize dair resmi bir yazı varsa, yazıyı gösterin, elinizde resmi bir yazı varsa isteğiniz gibi bakın.” sözleri üzerine, görevliler konuyu başka boyuta çekmeye çalıştılar. Kendilerinin buraya geleceklerinin bina sahibine önceden bildirildiğini söyleyen şahıslara; bina sahipleri kendilerine böyle bir yazının gelmediğini varsa yazıyı getirdikleri takdirde nasıl bir inceleme yapacaklarsa yapabileceklerini söyleyerek yanıt verdiler. Resmi evrak olmadan binaya girmelerine izin verilmemesi üzerine; bina sahiplerine, ”Devlet görevlisiyiz. devlet adına geldik.” diyen şahıslar ile bina sahipleri arasında bir süre yaşanan tartışmanın ardından, bina sahibi; "Şahsımıza ait mülkümüze girebileceğinize dair yazı gösterin sorun yok, girebilirsiniz, ancak devlet memuru olmanın her konut ya da işyerine elini kolunu sallayarak girebilmek anlamı taşımaz." dedi. Devlet görevlisi oldukları söyleyen kişiler, “Yazıyı istedik bekliyoruz.” şeklinde cevap verdiler.

Bina sahiplerini de şaşkına çeviren bu olay çevrede gelişmeleri ilgiyle izlemekte olan vatandaşlar arasında da “Girip te burada ne yapacaklar ki acaba ?” şeklinde soru işaretleri bıraktı. Haber merkezimizin görüntü aldığını fark eden ve kendilerinin devlet görevlisi olduklarını, buraya devlet adına geldiklerini iddia eden kişiler yolun karşı kısmını geçerek ellerinde ki kağıtlara bakmaya başladılar. Olayın 155 Polis ihbar hattına intikal etmesinin ardından, devlet görevlisi olduklarını ve buraya devlet adına geldiklerini iddia eden şahıslar yavaşça olay yerinden uzaklaşmaya başladılar. Daha sonra ilgili görevli şahıslar polisin gelmesi üzerine adeta buhar olup uçtular. Polis ekiplerinin olay yerine intikali sonrasında çevrede yaptıkları aramalar neticesinde görevli olduklarını söyleyen bahsi konu şahıslara rastlayamadı.

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek “Konut Dokunulmazlığını ihlal etmekten” bina sahibi Orhan Çakır tarafından ilgili kişilerden şikayetçi olunduğu da bildirildi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
20. Yorum: orta direk 13 10 2019 04:02
orhan çakır otelin olduğu yer sanki pasifik deprem kuşağında gubreci halitin dukkanin olduğu yer de sanki brezilya deprem kuşağında .risk varsa komple vardır şefik bey efendi kardeşim . hep sini yık artı sokağın sonundan başlada görelim .

19. Yorum: bir dost 13 10 2019 03:50
niye yorumlarımızı yayınlamıyorsunuz

18. Yorum: mixer 12 10 2019 22:24
aslında buraya tek bir cümle yazmak yeter ama ben hoşuma giden bir slogan var onuda yazmak istiyorum eğer editör yayınlarsa;

-kontrolsüz güç, güç değildir.
-böbürlenme padişahım, senden büyük allah var!

çakır şirketler grubu' na bir tavsiyem; öncelikle uzaklardan selam sizlere...
sabredin sayın çakır ailesi. sizleri bilen bilir ve biliyorda!

keskin sirke küpüne zarar demiş cedlerimiz.

17. Yorum: yiğrenli 12 10 2019 06:04
ali ihsan emmi bu memlekete yatırım yapmış düzgün bir ticaret adamıdır.nokta...

16. Yorum: rahman 12 10 2019 02:32
bu belediyede calisanlar kraldan daha kralci ozellikle mudurleri. eger adam gibi durust dogru insanlari getirmezse bir dahaki secimlerde kaybedecek

15. Yorum: haydar 12 10 2019 02:31
bundan sonra yolun, kaldırımın içine ev yapma dönemi bitti... boyabat lılara hayırlı olsun.

14. Yorum: genc bakıs 12 10 2019 01:01
baskan aşık attığın adam belediyede gariban personel değil avukat avukat adami ga nırttır.az ilim irfan sahibi olun ya adam parayi basmiş almiş ne ugrasiyosun daha.sende zamaninda 11 katli binalardan yer aldın ne hikmetse hicbisey olmadı. az kanun kitap okuyun.boyabat kimsenin babasinin ciftligi degil,adam yuzlerce kisiye ekmek veriyor allah razi olsun.sen ne yaptin buzamana kadar ? onu bunu kayirmaktan baska !

13. Yorum: boyabatlı 12 10 2019 00:50
boyabat belediyesinin bu hareketi yaptığı aile, boyabat’ta 200 den fazla insana iş veriyor istihdam sağlıyor, bu iş yeri faaliyete geçse 10 garibanın daha karnı doyacak. bunda kötü olan şey nedir, yanlışlık nerdedir . biri bana anlatsın.

12. Yorum: boyabat sevdalısı 11 10 2019 19:21
başkanım etrafındaki kurmayların size oy kaybettiriyor. hepsinin tuzu kuru, evlerine 2-3 maaş giriyor. vatandaş yiyecek ekmeği zor bulurken bunlar gününü gün ediyor. vatandaş da bunlardan çok rahatsız. ve hepsine vatandaş antipati duyuyor. bilginize...

11. Yorum: aydın 11 10 2019 19:09
4 dönemdir iktidar partisi yönetiyor boyabat'ı ama bir arpa boyu yol gidememişiz. halkımız neden sorgulamıyor. emeklilerin şehri olduk. gençler iş bulamıyor, büyük şehirlere göç ediyor, ve hiç bir önlem alınmıyor, her geçen gün boyabat'ımız eriyor.

10. Yorum: başkan 11 10 2019 14:03
başkan çakıcı '' birileri boyabat'ın gelişmesini istemiyor'' diye verdiği bu açıklamada isimler vermeden kendince kimleri kast ettiği belli oldu,ağzındaki baklayı bu olaylada görmüş olduk.sayın başkan boyabatın gelişmesini istemiyor dediğiniz şahısların boyabatta ne yaptıkları bellidir.ancak sizin ne yapmak istediğiniz daha tam net olarak anlaşılamadı bu tip açıklamalar ve olaylarla insanların algılarıyla oynamayın,partiniz seçim sonuçları üzerinden bir okuma yapıp eksiklerini hatalarını görmeye çalışırken siz güç sarhoşluğu içinde kibirli adımlarla ben yaptım oldu şeklinde devam ederseniz sonunuz istanbul bel. seçimlerine döner haberiniz olsun.

9. Yorum: elif 11 10 2019 07:26
belediyenin koltuğunda oturana güvenenler ,güvendikleri kişinin koltuk altından kayarsa ,koltukta oturan yüzünden tavır aldığınız insanlardan utanırsınız. sonra o koltuğa oturanlarda size tavır almasınlar...”karma” felsefesini inceleyin derim. şimdi söylenilen ses gelecekte yankılanır unutmayın. koltukta oturan’da bilsinki koltuk altından giderse ; önce en çok iyilik yaptıkları ve koltuğun için , insanlara tavır alanlar senden uzaklaşacak. bütün çaba iyi anılmakla ilgili olmalı “ der cok sevdiğim bir yazar..

8. Yorum: hasan 11 10 2019 06:58
başkanın şahsi davranmasının yüzünden belediyenin adı lekeniyor hukuk devleti olduğunu unutuyorlar sanırım

7. Yorum: karaca çarşak 11 10 2019 06:09
reise biri söylesin yanış yapıyor . aliksan dayıya ayıp yav. iyiliği olmamış adam yoktur boyabatda. polisten kaçmak nedemek hiç yakışıyomu

6. Yorum: egeden 11 10 2019 05:54
nasıl yani ? haklı olan insan neden polisten kaçıyor!!! ya arkadailar ben boyabatta doğdum büyüdüm ama uzun zamandır boyabatta değilim. ailemi ziyarete bayramdan bayrama geliyorum. her geldiğim de hep bi usulsüzlük. neden burası hep geriye gidiyor ? , neden hep kötü olay var ?

5. Yorum: yusuf diyelim 11 10 2019 05:44
haaa bak demekki elde belge evrak olmadan içeri giremiyorlarmış. vay be bişey daha öğrendim :)

4. Yorum: french 11 10 2019 05:23
şaka mı bu!!!!!!! belediye ve devlet görevlisi diye bahsettiğiniz şahısların polis gelince kaçmaları ne demek yahu. cahil mağdurlar yazısını okuduktan sonra güzel temenniler de bulunmuştum. şu haberi görünce hayal kırıklığına uğradım. neden “iyi” olmayı denemiyorlar ? neden ? neden boyabatta her sey yanlış yapılmak zorunda ? neden güzel haberler okumuyoruz ? yazık. cok yazık. avrupa’da bir söz var. sabah kapı çaldığında sütçü olduğunu bilirsin. bide boyabata bak. belediye iyice oyun parkı olmuş... yazık.

3. Yorum: nurettin 11 10 2019 04:42
3.10.2019 daki haberde baskandan sert aciklama diye bir baslik var orada muhtar yorumcusu var o haberla alakali heralde bugunku devlet gorevlileri ziyareti

2. Yorum: yazık 11 10 2019 01:19
memleket ne hale geldi. devlet memuru zorbalık ile vatandaşa zulmü etmek istiyor. başkan’ın söylemleri memuru cesaretlendiriyor. başkan sen önce emrindeki memur ve isçilerin ise giriş çıkışlarına bak. zabıta araban kahve önlerinde duruyor onlara bak. belediye arabası ile pazar’a gidenlere bak. bırak vatandaş otelini açsın destek ol. orada da çalışır 10 15 kişi.

1. Yorum: incitmeyin 10 10 2019 23:24
boyabat' ın en büyük istihdamı sağlayan ve kurduğu fabrikalarla yıllardır boyabat ekonomisine en büyük karkıyı sağlayan bir firmaya dayatmacı, baskıcı, vandalca ve zorbaca davranışı ve bu davranışın arkasında ki şahsiyetleri bir vatandaş olarak esefle kınıyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

310066


Tasarım:DtGaNi