Yayın Tarihi:12 10 2019 18:46(1110)

Sokak Köpekleri Sahipsiz Değil

Boyabat Belediyesi, başıboş sokak köpeklerine, sahipleri tarafından bakılamayan hasta ve yaşlı hayvanlara kucak açıyor.

Boyabat Belediyesi geçici bakım evinde, sahipsiz sokak köpeklerinin tedavisi yapılıyor, kısırlaştırılıyor, kuduz ve parazit aşıları yapılıp 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası uyarınca tekrar alındıkları yere bırakılıyor.

Bu kapsamda geçici bakım evine gelen sokak köpeklerinin gerekli tedavileri yapılarak, doğal hayata bırakıldı.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Belediye bünyesinde faaliyet gösteren hayvan bakım evi sayesinde sokak köpeklerini kısırlaştırıyoruz, tedavilerini yapıyoruz ve hayvan dostu bir belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Hayvanları koruyup kollamak vazifemiz olmalı diyen Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Merhamet eden merhamet bulur. Hadis-i Şerif’te buyrulduğu gibi “Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.” değer görmek istiyorsak, değer vermeliyiz. İhtiyaçlarını dahi söylemekten aciz, yeryüzünün meleklerine “Can dostlarımıza” sahip çıkarsak, merhamete, layık olabiliriz. Yaratılan her şey güzeldir, sevip koruyalım.” dedi.

Kaynak: Boyabat Gündem Gazetesi

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: boyabatlı 17 10 2019 22:30
yaptiginiz calismalar cok gūzel ama barinak olmayinca hic bir faydasi yok mahalleler sokaklar basibos kopekten gecilmiyor.aksam olunca cocuklarimizla sokak aralarindan gecemiyoruz .bir barinak alt tarafi bu kadar zormu sarayduz duragan boyabat belediyeleri anlasin kurun bir barinak bu kadar basit

3. Yorum: vatandaş 14 10 2019 04:42
barınak ne oldu?

2. Yorum: yenimaleli sami 13 10 2019 00:26
sokak köpeklerine yardımcı olmalı , onlara yemek artığı, kemik, balık kafası kılçığı gibi besinlerle destek olmalıyız. nede olsa onlar da can.

1. Yorum: hayvansever 12 10 2019 19:24
boyabat belediyesini can-ı gönulden tebrik ediyorum. agac yadken egilir okullarda sokak hayvanlarini sevelim onlari gormezden gelmeyelim konulu seminerler duzenlenmeli.ve sokak hayvanlari konusunda boyabat halkı bilinclendirilmeli.yemek artiklari cope degil çöpün kenarina birakilirsa ne ortalık kirlenir ne de hayvanlar ac kalır... kış geliyor hayvanlar ac kalmasın...herkes üstüne düşeni yapsın...bu dünya sadece insanların değil...onları görmezden gelmeyelim


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

338077


Tasarım:DtGaNi