Yayın Tarihi:28 10 2019 17:22(705)

Barış Karadeniz Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili BarışKaradeniz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Karadeniz mesajında;
''Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; tam bağımsızlık uğruna cephelerde kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla can pahasına verilen kurtuluş mücadelesinin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin bu yıl 96. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte gururla kutluyoruz.

Tarihi nice zaferlerle dolu ecdadımızın büyük zaferi 29 Ekim 1923'te halkın yönetime direkt dahil olabildiği Cumhuriyet'in ilanı ile eşsizleşmiştir. Halk, kurtardığı toprakların yönetiminde de yer alarak devleti ile bütünleşmiştir.

Cumhuriyet her yanı yanmış yıkılmış bir ulusun yeniden dirilişidir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği Cumhuriyet; azmin, kararlılığın, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık mücadelesinin, kardeşliğin, birlikte var olmanın sembolüdür. Cumhuriyet; ülkemizin istiklali ve istikbali için canını feda eden şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin bizlere en büyük mirasıdır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir'' sözü ile nitelendirdiği Cumhuriyet; ülkemizde geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi görmüş, soylu geçmişinden ders alarak yarınlara umutla bakan nesiller oluşturmuştur. Halkın yönetime dahil olduğu ve egemenliğin kayıtsız şartsız halka verildiği Cumhuriyet her daim Dünyaya örnek teşkil eden bir yönetim biçimi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz'' cümleleri ile bizlere emanet ettiği Cumhuriyet'i ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek her Türk vatandaşının en önemli vazifesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; ülkemizin istiklali ve istikbali uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum'' cümlelerine yer verdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

239541


Tasarım:DtGaNi