Yayın Tarihi:09 11 2019 19:34(734)

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Bilgi Notu

Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyir etmekte ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler. Bu durum işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturabilmektedir.

Bu nedenler dolayısıyla, organ yetmezliği yaşayan yurttaşlarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması Bakanlığımızın ana hedefleri arasındadır. Bu kapsamda İl sağlık müdürlüğü olarak organ ve doku bağışı konusunda halkımızı bilgilendirmek ve bağışçı sayılarımızı artırmak adına çeşitli faaliyetlerde bulunuldu:

- 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Türk Kızılayı ve Organ nakil vakfının katkılarıyla konferans ve karikatür sergisi düzenlendi.

- Sinop ili ve ilçelerindeki PTT şubelerinde organ bağış standı kuruldu.

- Vergi haftası boyunca Sinop ili Deftardarlık ve bağlı ilçe Vergi Dairelerinde standlar açıldı.

- Jandarma, Emniyet, Müftülük, Nüfus Müdürlüğü, Adliye, Belediye, Kredi Yurtlar Kurumu, Halk Eğitim Merkezleri ve Kaymakamlıklarda çalışan personele organ ve doku bağışı eğitimi düzenlendi.

- Milli Eğitime bağlı ilköğretim ve lise dengi okullar ile üniversite öğrencilerine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlendi. Sinop Üniversitesi ve bağlı fakültelerde organ bağışı standı açıldı.

- Halkın yoğun olduğu Pazar yerlerine standlar açıldı.

- Tekstil ve iplik fabrikalarına gidilerek organ ve doku bağışı eğitim faaliyetleri düzenlendi.

- Muhtarlarımıza yönelik organ ve doku bağışı eğitimi verildi.

- Birinci basamak ve ikinci basamak sağlık tesislerinde organ bağış standları kuruldu.

Sinop ili genelinde 2017 yılı içersinde 27 olan organ bağışçı sayısı 2018 yılında 288, 2019 yılı Ekim ayı itibariyle 1300 civarındadır.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

266727


Tasarım:DtGaNi